- At regjeringen verdsetter ulvebestanden høyere enn tamrein og sau er intet nytt, men at sametingsrådet har samtykket til å utvide ulvesonen helt inntil reinbeiteland er uforståelig og utilgivelig, sier parlamentarisk leder for Arbeiderpartiets sametingsgruppe Vibeke Larsen

Ved å foreslå utvidelse av ulvesonen, tar både Regjeringen og sametingsrådet større hensyn til forpliktelsene i Bernkonvensjonen, enn hensynet til beitenæringenes behov for trygge forhold for beitende dyr, skriver Aps sametingsgruppe i en pressemelding fredag.

I tillegg setter sametingsrådet sørsamisk språk og kultur under ytterligere press ved å samtykke til at den sørsamiske reindriften utsettes for enda større rovdyrstrykk.

Ivareta beitedyrs dyrevelferd

I stedet for at verdiskapende kjøttprodusenter blir både bønder og reindriftsutøvere ufrivillige rovviltsponsorer. Vi har plass til noe ulv og annet rovdyr i den norske faunaen, men når disse dominerer i rein- og saueflokkene, da er det på tide å si stopp.

Både bondeorganisasjonene og Norske Reindriftssamers Landforbund sier et klart nei mer ulv i beiteområder.

- Stortingspolitikerne må i større grad enn sametingsrådet og Regjeringen lytte til de som henter sin inntekt i naturen. Vi er alle ansvarlig for at vi opprettholder et forsvarlig nivå på norsk matvareproduksjon og at vi ivaretar beitedyrs dyrevelferd, avslutter Vibeke Larsen.