I november i fjor gikk flertallet i kommunestyret i Kvænangen god for å gi oppdrettsselskapet Marine Harvest dispensasjon fra kystsoneplanen.

Les mer: Gir mer areal til Marine Harvest

Dette til en ny lokalitet ved Ravelsnes, øst for øya Spildra.

Siden vedtaket falt har det ramlet på med klager, som gjør at saken måtte opp på nytt. Sist mandag vedtok formannskapet at disse klagene ikke tas til følge.

– ”Det foreligger ikke avgjørende nye opplysninger i klagene. Vedtak i kommunestyresak 70/2015 opprettholdes”, står det i møteprotokollen.

Innstillingen ble vedtatt med tre mot to stemmer. Et endringsforslag fra Kystpartiet om å si nei til dispensasjonen falt. Klagene på det tidligere vedtaket kommer fra blant annet Sametinget, Fiskarlaget Nord, Norges Miljøvernforbund, grunneiere og fritidsbrukere.

Leserbrev: - Både fiskeri og oppdrett er viktig for Kvænangen

Ylva Johansen i Nordreisa Natur & Ungdom er en de som ville ha dispensasjonssøknaden avslått.

– Den store rømmingen Marine Harvest hadde i Kvænangen sommeren 2015 viser risikoen med dagens åpne anlegg. Fiskerne føler seg fortrengt, mens oppdretterne sier sameksistens er fullt mulig. Årsaken til at Marine Harvest trenger Spildra er at anlegget i Jøkelfjorden ligger for nært slakteriet, da må jo et lukka anlegg i Jøkelfjorden kunne være et bedre alternativ enn å åpne Spildra, sier hun.

Les mer: Dispensasjonssøknaden må avslås

Ordfører Eirik L. Mevik sier til Framtid i Nord at de gjerne skulle sett alle anlegg i lukket form.

– Men det finnes ikke, teknologien er ikke klar. I utgangspunktet tror jeg oppdrettsnæringen selv er de som er mest interesserte i å få dette til, sier han.

I vedtaket fattet i november ber kommunen Marine Harvest bruke moderne og bærekraftige metoder ved produksjon av laks. Herunder i lukkede anlegg i den grad det er mulig.