– Lyngenområdet har blitt et yndet reisemål for folk fra hele verden, og for oss er det ingen tvil om at utviklingen i reiselivsnæringen som bidrar til å styrke omsetning og sysselsetting lokalt er riktige mottakere av Sametingets næringsmidler, sier sametingsrådene Silje Karine Muotka og Henrik Olsen i en pressemelding.

De er glade for å slippe nyheten om at sametingsrådet har besluttet å gi tilskudd til to nyoppstartede bedrifter i Lyngen. Lyngen båtopplevelser AS får 300 000,- kroner, og Lyngen Adventure AS har fått tildelt kroner 109 000,-.

Stor rekkevidde

Ifølge pressemeldingen har gründer bak Lyngen båtopplevelser, Tommy Wikerøy - investert i en cruiser med komplett utstyr og kapasitet til 12 personer. Tilbudet er ment å skulle ha stor rekkevidde i Nord-Lenangen, siden fartøyet kan gjøre 40 knop.

Les også: Ny båt til 28 millioner

– Etableringen kan blant annet dekke etterspørselen etter hvalsafari, og vil kunne fungere som ett supplement til øvrige reiselivstiltak i Lyngen, sier sametingsråd Henrik Olsen fra Kåfjord.

Sjøtaxi

Lyngen Adventure vil ifølge sametingsrådene tilby opplevelser for turister basert med RiB-fartøy. Det er Mads Kvien - utdannet matros og Bernt Ross - sertifisert for service av båter og motor som står bak etableringen.

Les mer: Tilbyr bilutleie til turistnæringen

Begge skal ha erfaring som skikjørere.

– Lyngen adventure vil bidra til å videreutvikle opplevelsesturismen i Nord-Troms, noe vi ønsker å støtte opp om. Tiltak som «deep sea rafting» og såkalt sjøtaxi hvor man ved hjelp av båt åpner opp for uante muligheter for ski og toppturer i Lyngsalpene er utviklende. Tilbudet vil også i fremtiden kunne knytte Lyngenfjorden og kommunene tettere sammen, forteller næringsansvarlig sametingsråd Muotka.

Les også: Stadig flere gjestedøgn i disse kommunene