Totalt brannsikring har på oppdrag fra Skjervøy kommune gjennomgått brannsikkerheten i Kiilgården, som for tiden restaureres.

Bygget ble stengt i 2010 på grunn av branntekniske avvik, men Terje Trætten i Skjervøy kommune forsikrer at man er i rute med brannsikringen i restaureringsarbeidet.

– Ja, det går sin vante gang i tråd med rehabiliteringsplanene og de bygningsmessige tiltakene. Vi har gjort en del allerede og har selvsagt til hensikt å gjøre det som påpekes, sier Trætten.

Skilt og rømningsdører

Han viser til tiltak som gipsplater på veggene, dører som åpner i rømningsretningen, brannvarslingsanlegg og skilt som viser rømningsveiene.

– Når disse tingene er på plass, så skal alt være klart.

Ivaretatt

I rapporten fra Total brannsikring konkluderer man med følgende:

Med at det installeres heldekkende brannalarmanlegg, utgangsmarkering over utganger og at et av trapperommene oppgraderes til egen branncellelrøm ningsvei, blir personsikkerheten ivaretatt og tilfredsstiller dagens preaksepterte løsning. Følges tiltak som beskrevet i denne vurdering vil person- og brannsikkerheten i Kiilgården bli bedre enn dagens situasjon, og tilfredstillende etter dagens funksjonsbaserte krav etter TEK1O.

Kiilgården skal etter planen gjenåpnes denne sommeren.

Terje Trætten Foto: Torbjørn O. Karlsen