Jørgensen ved Hotell Maritim på Skjervøy har nemlig måtte trø til ekstra denne uken etter at hotellet ble tatt ut i streik fra forrige lørdag av.

- Det har gått greit, men det har vært lange dager. Jeg håper streiken er over snart, sier Jørgensen.

Doble vakter

Med to av de ansatte ute i streik, så har ledelsen måttet gå doble vakter. Det har tatt på.

- Nå har det heldigvis vært ganske stille denne uken. Men den kommende uken blir det straks mer å gjøre, så jeg håper vi ser en ende på streiken snart, sier Jørgensen.

Sømmelige former

Han sier at han ikke kjenner til hvordan ståa er sentralt hva forhandlinger og forhandlingsklima angår.

- Nei, jeg har ikke søkt så mye info om det. Vi jobber og så følger vi de instruksjonene vi får. Jeg går utifra at vi får informasjon når det foreligger, sier Jørgensen.

Da Framtid i Nord var innom hotellet var det ingen streikevakter å se.

- De har vært innom her for å sjekke og da har vi spandert kaffe. De passer på hverandre og alt har foregått i sømmelige former her ved hotellet, sier Jørgensen.

Hotelldirektør Conny Gustavsson ved Reisafjord Hotel har også jobbet ekstra mye denne uken.

- Det merkes at folk er borte, ja. Det har forsåvidt gått greit, men det blir endel jobbing. Men det var jeg forberedt på, sier Gustavsson.

17.mai - bekymring

Han frykter at streiken kan bli langvarig.

- Noen sitter ute og streiker, mens vi er her inne. Det gagner ingen. Og nå begynner jeg å uroe meg litt for 17. mai, hvis streiken varer så lenge. Da bruker det å være mye gjester her på hotellet. Det løser seg nok, men det blir en utfordring. Vi skal ikke ha stans i driften i alle fall, sier Gustavsson.

- Klarer dere å holde hjulene i gang hvis streiken varer for eksempel ut mai?

- Det er vanskelig å si nå. Jeg håper i alle fall det, men det finnes en grense for hvor mye eierne og jeg som leder kan steppe inn, sier Gustavsson.

Conny Gustavsson Foto: Thomas Wahlgren