Ordfører Svein Oddvar Leiros er ikke overrasket over det massive nei-et fra innbyggerne i Kåfjord.

– Nei, det er jeg ikke. Det er jo akkurat de tilbakemeldingene vi også sitter igjen med etter folkemøtene og etter de ulike samtalene man har hatt med folk i kommunen, sier Leiros.

En overraskelse

Det er Oponion som har gjennomført undersøkelsen. I alt er 300 innbyggere fra hele kommunen spurt, 47 prosent kvinner og 53 prosent menn. Disse er i alderen fra 16 år og oppover.

– Det som er en overraskelse er at det ikke er noen markant forskjell i alder. De som sier nei til sammenslåing med Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen er i alle aldere. Jeg hadde kanskje trodd at de yngre var noe mer for, men det er de altså ikke.

Det såkalte Lyngen-alternativet er ikke tatt med i undersøkelsen.

– Dette strandet jo i forhandlingene, og da ble det ikke med, forklarer ordføreren, som likevel ikke tror det ville endret resultatet.

– Jeg tror faktisk ikke det. Mitt inntrykk er at kåfjordingene foretrekker at kommunegrensene står som de er i dag.

Avventer

I Storfjord raser en debatt om hvorvidt Skibotn skal bli en del av Kåfjord. Leiros vil ikke ta noen stilling til denne saka.

– Det er en sak storfjordingene må gjør opp internt. I alle fall gjør vi ingenting i så måte før det foreligger en formell henvendelse, sier Svein Oddvar Leiros.

Nå skal kommunestyret i Kåfjord behandle brukerundersøkelsen. Det skjer 16. juni.

– Da blir denne saka behandlet.

Og Leiros anser undersøkelsen som mer tungtveiende enn en folkeavstemming.

– Nå er det jo avhengig av deltakelsen da, men om det viser seg at de andre kommunene opplever like lave tall som en del andre steder i landet, så vil jeg si at undersøkelsen veier tyngre.

Kjetil Nielsen Skog

901 97 329 - kjetil@framtidinord.no -