Ferske tall fra Nav viser at arbeidsledigheten i Troms er på 2,0 prosent - tredje lavest blant landets fylker. Bare Oppland og Sogn og Fjordane er bedre. Landsgjennomsnittet er på 2,9 prosent.

Men det som gir grunn til bekymring er at 60 prosent av alle ledige i Troms er under 30 år. Nå har Nav fått beskjed fra regjeringen om å en tydelig prioritering av de unge arbeidssøkerne.

- Vi setter store ressurser inn på å gi tidlig og tett oppfølging til ungdom, og er glade for at det satses tungt på dette også politisk, sier fylkesdirektør Stein Rudaa i NAV Troms i en pressemelding.

Totalt er det 1.754 helt ledige i Troms ved utgangen av mai. Storfjord og Målselv ligger lavest med bare 1,1 prosent arbeidsledighet, mens Gratangen har 3,9 prosent som den kommunen i Troms med klart høyest ledighet. Ibestad, Lyngen og Kåfjord følger deretter med 2,7 prosent.

Den lave ledigheten fører til utfordringer med tanke på å skaffe fagarbeidere til veie. Ifølge Nav er mange bedrifter ute etter sjåfærer, rørleggere og tømrere - blant annet.

– I tider som dette bør arbeidsgiverne gripe sjansen til å tenke nytt når de skal rekruttere. Inkluderende rekruttering kan bli en vinn-vinn-situasjon: Arbeidsgiver gir en unik mulighet til noen som trenger det, og får samtidig tilgang til verdifull arbeidskraft og en god rekrutteringsarena, sier Rudaa i pressemeldingen.