Og som hobbyfotograf og med interesse i geologi, har han anslagsvis 1000-1500 bilder av det ustabile fjellpartiet ved Oksfjellet i Kåfjorddalen.

– Det har vel blitt en besettelse å følge med på bevegelsene, forteller han til Framtid i Nord.

Helt siden i fjor høst har den ivrige hobbyfotografen fulgt med bevegelsen på det ustabile fjellpartiet i Oksfjellet, og det sittende på altanen rett med utsikt rett mot objektet. Fra tidlig i mars og frem til i dag har det blitt daglige observasjoner og utallige bilder av den løse fjellblokken.

Stille før stormen

Eriksen kan fortelle at det virker tilsynelatende stille i Oksfjellet for tiden. Foruten noen små steinsprang i nærheten den mye omtalte løse blokken, så ser det ut som at det er stille.

– Eller stille før stormen, som han kaller det. For Eriksen påpeker at før eller siden vil den komme ned, og etter hans vurderinger en gang i løpet av høsten.

Eriksen kan fortelle at den store steinblokken har stabilisert seg ved at den ligger fastklemt mot ei fjellhylle, og at det må komme mye regn før at det først vil løsne. Men da vil også det ustabile partiet løsne

– Men nå er det ikke fare for hus og hjem lengre, tilføyer han, og sikter til skredvollen bygdunder fjellet.

Enorm interesse

I fjor høst skapte bevegelsene ved Oksfjellet enorm interesse med live streaming og nyhetsoppdateringer av NRK og andre riksmeider til stede. Geologer var sikre ¨på at den opp mot 12 000 kubikkmeter store blokka skulle rase, men etter hvert stanset det hele opp.

Ifølge NVE er bevegelsene ved Oksfjellet nå minimal, men at de vil kjøre flere kampanjer på radarovervåkning av de ustabile fjellpartiene i Kåfjord, deriblant også ved Oksfjellet.

Bernt M Eriksen kan fortelle at han også har PC full av bilder som viser endringene i fjellpartiet, og også han vil følge nøye med i tiden fremover.

– Som uførepensjonist har man god tid og anledning til å gjøre det, forteller han, men legger til at det blir en ferietur til sommeren.

Forøvrig kan han fortelle at hans store interesse for Oksfjellet har blitt viden kjent etter flere avisoppslag og reportasje på tv. I fjor høst da interessen for Oksfjellet var som størst, kunne man se Bernt Eriksen sittende i en gammel utedo med sitt kamera vendt mot fjellet.

– Litt humor og glede i hverdagen er bare godt for helsa, mener Eriksen.

Dette bildet av Bernt Eriksen sittende inne i en gammel utedo godt han kjent i fjor høst, et påfunn han gjorde for å skape litt humor i all ståhei rundt Oksfjellet. Foto: Jan Arild Hansen