Norges Kystfiskarlag er nemlig svært positive til at Nærings- og fiskeridepartementet har lovd å utarbeide og iverksette et lovverk for turistfisket.

I en pressemelding skriver kystfiskerne at de henvendte seg til departementet om saken i vinter.

– Vi setter pris på at det nå tas tak i. Det er selvsagt beklagelig at turistfiskerapporten som var utarbeidet med stor enighet i hele næringen har ligget i en skuff. Nå tas rapporten opp fra skuffen, og det er flott at Fiskeriministeren sier at de skal få aktualisert turistfiskeregulering i regjeringsperioden, sier fungerende daglig leder Bjørnar S. Kolflaath.

Han mener det er viktig med regulering og kontroll av fisket.

– Spesielt med tanke på at kysttorsken og andre lokale bestander av hvitfisk er under hardt press, sier Kolflaath, og viser til at Havforskningen og Fjordfisknemnda begge har bedt om en føre-var-holdning med tanke på turistfisket.

- Her er forvaltningen langt på overtid. Et sjansespill med viktige lokale bestander har vi ikke råd til. Da må det også være slik at man regulerer alle aktører i turistfisket, og ikke bare de større slik embetsverket i Nærings – og fiskeridepartementet sikter til, sier Norges Kystfiskarlag.