Styreleder Tor Petter W. Christensen og kollegene i AuroraSpirit åpner dørene til verdens nordligste og mest moderne destilleri.

Publikum får også innblikk i utviklingen av Lyngen Resort som destinasjon for reiseliv, og de kan oppleve et nedlagt anlegg på den tidligere strengt hemmelige NATO-basen.

- I Bivrost Lounge blir det anledning til å kjøpe lokal mat. Det blir også sightseeing med RIB og helikopter, sier Christensen.

Helge Lockert Hansen holder foredrag om Årøybukts rolle under den kalde krigen. Christensen og styremedlem Hans-Olav Eriksen forteller om satsingen på Lyngen Resort og Aurora Spirit.

Mystisk bunkers

For barn og unge blir det blant annet skattejakt i mystisk bunkers, pil og bue-konkurranse og lassokasting,

- Mange er nysgjerrige på hva som skjer i Årøybukt. Destilleriet er verdens nordligste. Kombinasjonen med reiseliv er helt nytt.

Publikum får guidet tur på destilleriet.

- Lokale råvarer som vann, bær og urter vil bli brukt i produksjonen av akevitt og gin. Gjestene får også innsikt i bakgrunnen for merkevarenavnet Bivrost, og hvordan våre produkter knyttes til norrøn mytologi og arktisk kultur, sier Christensen.

NATO-basen Årøybukt fort var lukket og bevoktet fram til 1990-tallet. Tyskerne etablerte under krigen sine første stillinger. Fortet hadde en viktig strategisk posisjon, og bestod av sju underjordiske anlegg.

Vokser gradvis

Tor Petter W. Christensen ønsker foreløpig mindre fokus på driften av Aurora Spirit. Planlegging og markedsbygging startet for to år siden. Byggeprosessen har tatt fem måneder. Det er snart klart for produksjon av alkohol. Offisiell åpning finner sted til høsten.

Et visningssenter på 100 kvadratmeter er ført opp etter skotsk modell.

Selskapet har for tida tre ansatte, og har ambisjoner om å vokse gradvis.

Daglige bussturer fra Tromsø til AuroraSpirit starter 10. desember. Passasjerene får på nært hold se hva som skjer på destilleriet i Årøybukt.

ANLEGGET: God utsikt over Lyngenfjorden fra Aurora Spirits lokale. Foto: Arne Teigen