Det blir mye sand og grus på vegen i sammenheng med tunnelbyggingen gjennom Sørkjosfjellet. Vegen skal derfor spyles eller vaskes ved behov for å blant annet forhindre glatt veg, noe Johannessen mener ikke blir gjort. Han kjører både bil og motorsykkel, og sier det er livsfarlig for sjåfører og motorsyklister å kjøre over Sørkjosfjellet for tiden. Entreprenøren som driver bygginga av tunellen er Skanska.

– Det Skanska gjør er ikke lovlig. Når en har vegarbeid og det blir mye grus på vegen, så er en forpliktet til å spyle grusen vekk, sier Johannessen til Framtid i Nord.

– Jeg unngår helt å kjøre med motorsykkel over fjellet. Hvis en er heldig treffer en grøfta og ikke et annet kjøretøy, legger han til.

Unngår å kjøre til Nordreisa

Johannessen mener det er livsfarlige forhold på vegen, spesielt når den er våt på grunn av regnvær.

– Det er livsfarlig for motorsyklister og bilister når grus og sand ikke spyles av vegen. Folk må være forsiktige ved slike forhold. Spesielt når det kommer regn på sanda, er det livsfarlig å kjøre der, sier han.

Johannessen unngår for tiden å kjøre til Nordreisa, og mener han likegreit kan kjøre til Tromsø på handletur, på grunn av den skitne bilen en kjøretur over fjellet forårsaker.

– Det er billigere å dra til Tromsø å handle enn til Nordreisa nå, for man må jo betale 350 kroner i bilvask hver gang en kjører over fjellet.

Skal spyles ved behov

Gudmund Løvli i Statens vegvesen er ikke i området lørdag, men han sier at han skal ta en telefon til entreprenøren med en gang.

– Vi har hatt fokus på dette, så jeg skal se på saken. Veien skal bli spylt etter behov, men det er klart at det blir fort skittent. Vi skal følge dette opp, sier han.

Statens vegvesen har gitt tydelig beskjed til entreprenøren om at veien skal holdes forsvarlig ren.

– Vi har gitt klar beskjed til entreprenøren at det må spyles og vaskes ved behov, sier Løvli.

Gudmund Løvli i Statens vegvesen sier han skal følge opp saken. Foto: Tom Skoglund / Altaposten