Det skal ha vært innbrudd og tyveri fra flere salgsboder som tilhører reindriftssamer i Badderen. Morten Hammervold, politibetjent ved Nordreisa og Kvænangen lensmannskontor, forteller at de skal ha blitt frastjålet en rekke eiendeler.

- Det er flere samiske salgsboder som er plassert ved E6 på Baddereidet som i løpet av helga har blitt frastjålet en rekke salgsprodukter. Det er snakk om egenprosduserte skinnvarer som votter og luer, samt samekniver.

- Skar hull

Det var eierne som selv oppdaget dette mandag, da de så at det hadde blitt skåret hull i plastpresenningen på boden.

Hammervold mener at innbruddet og tyveriet må ha skjedd i løpet av helga.

- Noen skal ha skåret opp presenningen og tatt seg inn. Eierne av bodene har nå anmeldt forholdet, og saken etterforskes nå nærmere, sier Hammervold.

Ønsker tips

Politiet har foreløpig ingen spor å gå etter, og ønsker derfor å komme i kontakt med publikum som kan ha observert noe mistenkelig.

- Om noen har sett noe mistenkelig aktivitet på kvelden eller nattestid rundt disse bodene på Baddereidet i helga, eller har fått informasjon om at noen selger denne typen varer, så ber vi dem å ta kontakt.

Politiet ønsker nå tips i saken og ber publikum som kan vite noe om dette å ringe telefonnummer 02800.

Morten Hammervold, politibetjent ved Nordreisa og Kvænangen lensmannskontor, forteller at de skal ha blitt frastjålet en rekke eiendeler. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl