Ny opptelling viser at det ved årsskiftet var totalt 8.461 boliger i våre seks kommuner.

Dette er da boenheter, og inkluderer alt fra store eneboliger, via hybler til små krypinn i blokker og bopel i garasjer.

Nordreisa har flest med 2.418 boliger ved årets inngang.

30.000 flere

Det er Statistisk sentralbyrå som serverer den ferske boligtellingen. I hele Norge er det nå 2.476.519 boliger, og dette er nesten 30.000 flere enn for bare ett år siden. Nesten halvparten av disse er eneboliger, mens om lag 20 prosent er blokkleiligheter. Drøyt ti prosent av boligene i Norge er i rekkehus.

De siste ti årene har det kommet til 286.000 nye boliger over hele landet, en vekst på drøye ni prosent.

Utvikling siste ti år

De siste ti årene har antall boliger i Nord-Troms vokst med nøyaktig 200 i tallet, noe som tilsvarer 2,4 prosent.

Skjervøy har en liten nedgang i antall boliger, men ellers er det stort sett små økninger i alle kommunene.

Nordreisa har økt med 119 boliger, som tilsvarer drøye fem prosent vekst.

Størst prosentvise økning i Troms har Bardu kommune hatt – da det her har vært en økning på 28 prosent. Etterfulgt av Målselv kommune, med 19 prosent vekst.

Rennesøy kommune i Rogaland har størst vekst i Norge, med drøye 36 prosent vekst. Ås i Akershus følger på andreplass med nær 34 prosent.

Alle boligtypene

Den store boligtellingen hos SSB inkluderer også hvilke boligtyper som finnes i hver kommune. I Nord-Troms er det klart flest eneboliger, med 6.995 i tallet. Det betyr at så mye som 83 prosent av alle boligene i Nord-Troms er eneboliger.

Videre er det 75 blokkleiligheter, 362 boliger i rekkehus og 281 boliger i tomannsboliger. Så har vi felleskategorien «andre bygningstyper». Det inkluderer boliger i forbindelse med garasje, næringsbygninger og andre bygg som ikke regnes som boligbygning. Det er 630 slike boliger i Nord-Troms. Videre er det 118 boliger i «bygning for bofellesskap».