Kommunen og NVE valgte fredag å innkalle de berørte partene om mulig fjellskred fra Gamanjunni.

Les saken: Vil ikke la frykten for steinras ta over

Og på møtet kunne rådmann Einar Pedersen opplyse om at de nå skal sette i gang arbeidet med beredskapsplaner, varslingsplan og ROS analyser.

– Vi vet ennå for lite da rapporten ikke foreligger, men arbeidetsmetoden fremover er forsåvidt velkjent da vi har gjort lignende arbeid ved Nordnesfjellet, opplyser Pedersen.

Konsekvensanalyser

Ifølge rådmann er det også for tidlig å si noe om fremtidig utvikling av området, men nevner blant annet at det vil bli vurdert bygg- og deleforbud i området.

Regiondirektør i NVE, Knut Hoseth kunne opplyse om at de nå er i gang med konsekvensanalyser for hele dalen deriblant også flomberegninger fra utløpsområdet og ned Manndalen.

Les saken: Overvåker nytt ustabilt fjellområde i Kåfjord

Ifølge Hoseth er de nå også i gang med omfattende instrumentering av det ustabile fjellpartiet som nå overvåkes både med GPS, radar og satelitt.

En av fem

Gamanjunni er nå det femte høyrisikoområdet i landet, og ble bestemt kontinuerlig overvåket i forrige uke som det eneste nye av 22 mulige skredutsatte områder i landet.

Både rådmannen og regiondirektøren i NVE kan forsikre om at en kontinuerlig overvåkning gir de berørte partene en n betydeligbedre sikkerhet

GPS: Norges Vassdrag- og energidirektorat har siden høsten 2015 gjort målinger av Gamanjunni 3 med radar og GPS. Nå skal fjellet kontinuerlig overvåkes. Foto: NVE