Han var likevel på plass fredag morgen denne uken til langøkt på rulleski under storsamlingen for langrenn og skiskyting i Nordreisa.

- Jeg mistet første dag, men rekker det meste av samlingen. Jeg er spent på hvilke svar jeg får lørdag på 7,5 km i terrenget på Sagaløpet, sa Mikalsen i forkant av løpet.

Han treffer på samlingen kompisene fra skimiljøet, og får matchet seg på treningene.

Han bestemte seg i vinter å trappe ned på ski, og var 1. mai på plass for Statoil i Harstad. Tittelen er letegeolog.

Annen dimensjon

- Jeg er blant de som analyserer hvor det er best sjanser for å finne olje. Erfaringene viser at det blir bom i fire av fem tilfeller.

- Hvorfor satser du på ei framtid i oljeindustrien?

- Jeg har en utdannelse som passer til yrket. Jeg ønsker gjennom jobben å tilføre livet en annen dimensjon og føler at jeg gjør noe nyttig.

Håkon Mikalsen trener vesentlig mindre enn tidligere. Nå ligger han på 40-50 timer i måneden. På det meste hadde han 80-85 timer.

- Jeg har ambisjoner om topp 20 eller 30 i nasjonale renn, selv om treningsgrunnlaget tilsier at det er å sikte for høyt. Det er sikket minst 100 mann som satser hardere enn meg.

Utfordringer

Håkon Mikalsen trives godt i sin nye hverdag. Jobben byr på veldig spennende utfordringer.

Han har ikke spikret i detalj hvilke renn han skal gå til vinteren. Han må først ta en runde med sjefen.

- Norgesmesterskapet del 1 samt noen renn i Norgescupen og Skandinavisk Cup er aktuelle. Jeg jobber for å få et gunstig startnummer i Marcialonga. Jeg reiser til Italia mest for opplevelsen. Jeg har ikke staket nok til å utfordre Andreas Nygaard og de andre toppløperne.

Også Reistadløpet, som for første gang inngår i Ski Classics, er blinket ut.

- Jeg trener både skøyting og klassisk, slik at jeg får variasjon i øktene. Det er ikke aktuelt å spesialisere meg i en stilart, forteller Håkon Mikalsen.

NY HVERDAG: Håkon Mikalsen jobber i oljebransjen. Foto: Kjetil Nielsen Skog