Leder i Indre Kåfjord Idrettslag, Terje Lilleberg har på et debattforum på Facebook skrevet at det er på høy tid at Kåfjord kommune øker kulturmidlene som lag og foreninger kan søke på som i dag har en pott på 52 000 kroner.

Han uttrykker at det er en skam for Kåfjord som kulturkommune at dette beløpet er så lite.

Latterlig lite

Lilleberg skriver at i år søkte seks lag som søkte- og fikk kulturmidler.

– Helt latterlig lite til fordeling, nesten som et hån, tatt i betraktning av den innsatsen som legges ned, skriver Lilleberg på Kåfjord lokalpolitiske debattforum på Facebook.

Han sier at det er politikerne som setter av kulturmidler på budsjettet, og mener det er realistsik å avsette millionbeløp, da det her er snakk om vilje til prioritering og gjennomføring.

Bygd anlegg

I samme debattforum har ordfører Svein Leiros svart at Kåfjord kommune har gjort store investeringer på idrettsanlegg de siste åtte åra, og ramser opp 2 ballbinger (Djupvik og Olderdalen), 7er kunstgressbane i Manndalen, 11er kunstgressbane på Holmen og idrettshall i Olderdalen, totalt investeringer på omlag 50 millioner kroner

Men ordføreren er enig i at det Lilleberg trekker frem er viktig.

– Vi må se på kulturmidlene og se om det er rom for øke dem. Kultur er utrolig viktig for å fremme bolyst og tilhørighet, og er bærebjelken i et hvert lokalsamfunn, svarer han på Lilleberg sitt innlegg.