Fylkesmann og TV-aksjonsleder Bård Magne Pedersen, trekker fram de sterke Røde Kors-regionene i Troms etter helgens innsamling. Nord-Troms og Astafjord kan skilte med mange bøssebærere og flotte resultater.

-Både Kvænangen, Skjervøy og Nordreisa har gjort det sterkt i år. Vi ser også at kommunene i Astafjord-regionen; Lavangen, Gratangen og Salangen gjør det veldig bra. Dette er imponerende og henger nok sammen med det sterke nærværet av Røde Kors i disse områdene. Så det er bare å gratulere Lavangen med et fenomenalt resultat, sier Pedersen ifølge en pressemelding fra TV-aksjonen.

Kvænangen imponerte

Han var lørdag kveld var å finne i Rødbanken i Tromsø, der han overvar ungdommer fra Røde Kors og bankansatte i full sving med opptellingen i Tromsø.

Lavangen ble den beste kommunen i Troms. Med over 100 000 kr innsamlet, noe som utgjorde litt over 101 kroner pr innbygger, ble Lavangen årets store vinner. I år som i fjor seilte Kvænangen også opp med et godt resultat, der to gode skoleresultater gjorde sitt for å løfte resultatet til 78 kroner per innbygger. Fylkesmannen gir uttrykk for at han er imponert over disse kommunene, som har hygget seg med å utfordre hverandre og inspirert til å løfte i flokk.

Vekst i nord

Blant byene var det Tromsø som ble best i Troms, knapt foran Lenvik. I Nord-Norge var det imidlertid Alta som havnet på topp. Bodø lå også litt foran Tromsø, etter at byen virkelig hadde mobilisert foran årets aksjon. Finnmark endte opp med et historisk resultat og knivet ved midnatt om å bli det beste fylket, kun med Sogn og Fjordane foran seg.

Leder i TV-aksjonskomiteen, Bård Magne Pedersen, mener det er i nord veksten skjer.

-Spesielt Finnmarks fremgang, men også det gode resultatet på næringsliv i Troms, viser at veksten foregår i nord. Vi skal glede oss over dette, og spesielt skal vi hygge oss over at Finnmark gjør et historisk godt resultat, uttaler han ifølge pressemeldingen.

Totalt ble det samlet inn nærmere 220 millioner kroner til Røde Kors i årets TV-aksjon, noe som utgjør litt over 42 kroner per innbygger. Troms som helhet kom på 12. plass av 19 fylker i landet.