Dette skriver Nord24.no.

FlyViking åpner for en aksjeemisjon, der de vil hente inn 200 millioner kroner.

- Rom ble ikke bygget på en dag. De som tror på prosjektet må hive seg til først. Og jeg har ståltro på dette, sier flygründer Ola Giæver jr. til Nord24.no.

Kapital til 19 fly

Nylig landet Giæver sitt første fly i Tromsø, etter en flytur fra Canada, der han kjøper inn flyene sine fra flymogul Joe Binder. Ytterligere tre fly kommer før årsskiftet, og allerede er et femte bestilt. Flyselskapet, med base i Lyngen, har opsjon på 15 fly til.

Ettersom hvert fly koster rundt 15 millioner kroner i oppgradering og leasing, trenger FlyViking mye kapital. Med 200 millioner, har selskapet kapital til å hente 19 fly.

Ola Giæver er foreløpig største eier, og han har selv gått inn med hele 40 millioner kroner. Han antyder nå at han kan tenke seg flere medeiere.

- Nå selger jeg selv fem leiligheter i Tromsø for å være med videre. Men jeg trenger jo ikke eie hele selskapet. Det gjør ikke Bjørn Kjos heller, uttaler han til Nord24.no.

Vil ha nordnorske eiere

Giæver har allerede interessenter, men håper på et ønskeeierskap.

- Det er artig om vi får mest mulig nordnorsk eierskap, sier flyselskapgrunderen.

Giæver jobber nå med å få på plass lisensen, som var årsaken til at flyselskapet ble avvist da de tidligere i høst la inn anbud på rutene i kortbanenettet. Når denne er på plass, åpner FlyViking for at nye eiere kan kjøpe seg inn.