Men grunderen bak Moonlight Mountain Gear fra Burfjord, takket for prisen ved å gi den til en annen grunder som deltok på samlingen i Alta.

– Jeg ble kjent med Daniel Kristoffer Johnsen Swart som hadde mer behov for pengene enn meg, sier han til Framtid i Nord.

Som takk fikk Hollevik 20 000 kroner fra Swart, en gavesjekk som investor Trond Moen ga til alle som fikk priser under den årlige næringslivssamlingen.

Arbeidskapital

Publikumsprisen under den prestisjetunge næringseminaret var et aksjeinnskudd gitt av Norinova på 100 000 kroner, og mens Swart allerede jobbet tett mot Norinova, er det andre behov Burfjordingen trenger mer.

– Vi ønsker ikke ny aksjonær akkurat nå, men har større behov for arbeidskapital, sier han videre. Hollevik forklarer at behovet er blant annet avtaler med bank og privatpersoner for å kunne øke produksjonen for å møte etterspørselen etter deres produkter.

– Vi har inngått avtaler med en sportskjede foran denne sesongen, men har behov for risikokapital for store innkjøp, utdyper han.

Stolt vinner

På samlingen til Agenda Nord-Norge deltok rundt 500 næringslivaktører fra hele landsdelen. At Hollevik ble stemt frem som vinner av publikumsprisen, tar han som et stor anerkjennelse av selskapet sitt.

– Jeg er utrolig stolt, sier han til Framtid i Nord.

Men Hollevik innrømmer det var tøft å stå på scene foran et så viktig publikum i Alta, spesielt siden han har slitt med lungebetennelse de siste ukene, og var langt i fra i form til å presentere selskapet.

Agenda Nord-Norge er et aksjeselskap med ideelt formål. Selskaper er eid av LO i Nord-Norge, NHO i Nord-Norge og Sparebank 1 Nord-Norge.

Ifølge deres nettside er Agenda Nord-Norge et felles forum for sentrale aktører som har betydning for landsdelens verdiskaping.

Hvert år siden 2014 ha de samlet i overkant av 400 nordnorske beslutningstakere fra privat og offentlig sektor, fra ulike bransjer, fra politikk, akademia og administrasjon. Årets samling var lagt til Alta.