Fylkestinget i Troms har nå godkjent planprogrammet Statens vegvesen har lagt fram for en fergefri forbindelse over Ullsfjorden. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Målet med planarbeidet er å lage en anbefaling for ny trasé for fylkesveg 91, slik at det blir mulig å krysse Ullsfjorden uten ferge, i motsetning til dagens situasjon mellom Breivikeidet og Svensby.

Sju alternativ

Vegvesenet jobber nå videre med sju ulike traseer for fylkeveg 91. For hvert av alternativene skal Vegvesenet blant annet vurdere den samfunnsøkonomiske nytten, gevinst for trafikanter og næringsliv, konsekvenser for naturmangfoldet og naturressurser som reindrift.

- Vedtaket i fylkestinget innebærer at vi er i rute med arbeidet. Neste år blir fokuset å kartlegge kulturminner på de alternative traseene, sier planleggingsleder Ann-Kristin Edvardsen i Statens vegvesen.

Flere folkemøter

Høringsperioden for vegvesenets utkast til planprogram varte i ti uker fra mai til august i år. Prosjektet har vært presentert på totalt fire folkemøter i Lyngen, Skarmunken, Breivikeidet og Jøvik.

I høringsperioden kom det inn merknader som gjør at Statens vegvesen vil lage tredimensjonale skisser av de alternative traseene, særlig for å få fram hvordan det påvirker landskapet når vegen skal krysse fjorden.

Planleggingsleder Ann-Kristin Edvardsen i Statens vegvesen. Foto: Arne Teigen