Marina Kristin Flowers (13) og Jørn Henning Granli (15) gjorde seg flere refleksjoner etter å ha hørt foredraget torsdag til Christian Schousgaard og Marit Lillevik i Aurora Live Aid.

Marina og Jørn hadde fra tidligere skaffet seg litt informasjon om den humanitære organisasjonen.

- Ungdommene i leiren får lite skolegang og må betale selv for helsetilbud. Jeg får dårlig samvittighet og har lyst til å hjelpe, sier tiendeklassingen Jørn Henning.

Bøsseaksjon

- Vi klager hvis vi ikke har siste modell av mobiltelefon eller kostbar jakke, mens flyktningene mangler nesten alt i leiren, forteller Marina Kristin fra niende klasse.

- Hvordan kan dere hjelpe?

- Vi kan samle inn penger i bøsseaksjon, foreslår Jørn Henning Granli.

- Vi kan selge vafler, noe vi har gjort tidligere til andre formål, sier Marina Kristin Flowers.

Toppduoen i Aurora Live Aid fikk et udelt positivt inntrykk av nitten engasjerte elever på ungdomstrinnet på Lenangen barne- og ungdomsskole.

Schousgaard og Lillevik brukte en drøy time på å fortelle om hverdagen i leiren, hvor det bor minst 35.000 flyktninger fra Palestina og Syria. Nesten halvparten er under 25 år. Arealet er på 1.000 dekar.

Kummerlig

- Flyktningene lever under kummerlige forhold. Ungdommene virker likevel lykkelige og viser omsorg for hverandre, sier Marit Lillevik.

- Hva kan Lenangen-elevene gjøre for flyktningene?

- Vi ønsker å rekruttere ambassadører, som kan deles inn på ulike nivå. Vi vil bygge bro mellom to kultur. Vi tror på at når vi hjelper barn og unge som lever i nød, blir verden i framtida bedre og tryggere, forteller Christian Schousgaard.

Han understreker at foresatte må bekrefte at elevene kan engasjere seg for Aurora Live Aid. Planene er avhengige av klarsignal fra skolen og FAU.

Verdenskartet

Schousgaard er spent på utfallet av møtene med Lyngen Næringsforening og kommunestyret i første halvdel sv desember. Aurora Live Aid vil på det siste møtet argumentere for at Lyngen bør bli vennskapsby med El-Beddawi.

- Positivt vedtak om vennskapsby vil sette Lyngen på verdenskartet. Tromsø kommune er vennskapsby med Gaza by, sier Christian Schousgaard.

Forutsigbar økonomi gir muligheter for å kunne inngå treårige avtaler med leverandører.

Et større lotteri trekkes på julemarkedet lørdag 10. desember på Lyngseidet. Næringslivet i Lyngen og Tromsø har gitt flotte premierer til verdi av 35.000 kroner.

INFORMERER: Christian Schousgaard og Marit Lillevik orienterte ungdomstrinnet ved Lenangen skole. Foto: Arne Teigen