I 1911: Skiløperen Olav Bjaaland fra Morgedal ble det første mennesket i verden til å sette foten på Sydpolen. Bjaaland var medlem av Roald Amundsens sydpolekspedisjon, og Amundsen overlot ham æren av å være førstemann på polpunktet. Til gjengjeld er Bjaaland den eneste av de fem ekspedisjonsmedlemmene som ikke er med på de berømte fotografiene fra Sydpolen. Årsaken er simpelthen at det var Bjaaland som tok bildene, ettersom Amundsens kamera viste seg ikke å fungere i den strenge kulden. Bjaaland tok bildene med et lite amatørkamera. Etter hjemkomsten fra isødet startet Bjaaland skifabrikk i Telemark. Foran OL i Oslo i 1952 fikk han æren av å tenne den første fakkelen til stafetten fra Morgedal til Bislett. Olav Bjaaland døde i 1961, som den siste gjenlevende fra Amundsens sydpolekspedisjon.

Washington døde

1799: USAs første president, George Washington, døde i sitt hjem Mount Vernon i Virginia. Dødsårsaken var trolig en kraftig lungebetennelse han pådro seg to dager tidligere, da han unnlot å skifte til tørt tøy etter å ha inspisert plantasjen sin i øsregn. Washington var ellers kjent for å ha jernhelse. Hans svake punkt var tennene, som han bare hadde én igjen av da han avla ed som president. Under edsavleggelsen skal han ha båret et gebiss av flodhestbein og messing som påførte ham store smerter og ga ansiktet et fordreid uttrykk. Det fortelles at Washingtons tannplager medvirket til at han sjelden lo eller smilte. Dessuten måtte han iblant ty til opiater for å dulme smertene i munnhulen. George Washington var president fra 1789 til 1797.

TV-reporter kaste skoene etter Bush

2008: En irakisk TV-reporter kastet skoene sine etter president George W. Bush under en pressekonferanse i Bagdad. Presidenten klarte å dukke unna for begge skoene, og uttalte senere til pressen: «Det sjenerte ikke meg. Hvis dere vil vite det, så var det et par sko av størrelse 10.» Ifølge Wikipedia er skokasting særlig utbredt i arabiske land, der sko anses for å være urene, men det er registrert tilfeller av det over hele verden. Blant de mange som har vært utsatt for skokasting er Hillary Clinton, Tony Blair, Irans president Mahmoud Ahmadinejad, Pakistans president Asif Ali Zardari og boyband-sangeren Harry Styles (One Direction), som kollapset på scenen etter å ha blitt truffet av en sko i skrittet. Under rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo i mai 2012 kastet en tilhører skoen sin mot terroristen, men skoen bommet og traff i stedet hans advokat Vibeke Hein Bæra.