Onsdag blir det opp mot stiv kuling i Nord-Troms, men torsdag kommer det et nytt lavtrykk. Da kan kysten i Nord-Troms få full storm.

– Vi har hatt et varsel om økt overvåkning på grunn av lavtrykket. Men nå ser det ut til at det ikke blir så kraftig som vi fryktet, og det vil hovedsakelig treffe Nordland, sier Håvard Thorset, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Tromsø.

Varselet om økt overvåkning på grunn av uværet står ikke lenger, og meteorlogen sier det ikke vil bli storm i Troms onsdag.

– I Nord-Troms blir det relativt rolig i formiddag, også kan det bli sørøstlig liten kuling i ettermiddag. Sent i kveld kan det bli nordlig stiv kuling og kanskje sterk kuling noen steder, sier han.

Likevel må folk være oppmerksom på kraftige vindkast i kveld.

– Vær obs på kraftige vindkast, også innover landet!

Liten til full storm torsdag

Torsdag er det derimot ventet opp mot full storm, noe som trolig kan føre til stengte fjelloverganger og vanskelige kjøreforhold.

– For Troms sin del forskyves uværet til i morgentidlig, og da kommer det et nytt lavtrykk. Det vil bli periodevis med storm og snøbyger. Så da kan det nok bli snøfokk, vanskelige kjøreforhold og stengte fjelloverganger, sier han.

– Dette er også et lavtrykk som er vanskelig å melde i forhold til vindstyrke, men det er mulighet for liten til full storm på kysten, legger Thorset til.

Gladnyhet for snøelskere

Meteorologen har gode nyheter til snøelskerne, men ikke like gode nyheter til dem som ikke er spesielt begeistret for å måke snø.

– Onsdag blir det en periode med opphold i formiddag, men utover ettermiddagen begynner det nok å snø igjen. Temperaturene stiger litt, men likevel blir det nok snø og ikke regn i Nord-Troms.

– Snøværet vil fortsette i flere dager, så folk må nok bare finne fram snøskuffa, sier Thorset.