Formannskapet vil på et senere tidspunkt fastsatte prisen.

Kommunen vil inntil videre beholde kjelleren og tredje etasje. Eieren ber om tilbud fra private om kjøp og utvikling av denne delen av bygget. Boliger til private formål er ønskelig i øverste etasje.

Rådmannen valgte på onsdagens møte i formannskapet å trekke hele sin opprinnelige innstilling til vedtak. Fem av politikerne støttet rådmannens nye forslag.

En tilbyder

Fred Skogeng (H) utgjorde mindretallet og stemte for å selge hele bygget til takstpris. Varaordfører Line van Gemert (H) var inhabil.

Da ”Gamle sykehjemmet” ble lagt ut for salg på det åpne markedet, var Lyngsalpan Vekst eneste tilbyder innen fristen 10. desember 2016. Tilbudet var på fra to til fem millioner kroner, og de ba om forhandlinger.

Et av argumentene for at rådmannen la fram ny innstilling, var at Vekst-bedriften i følge egen fremdriftsplan venter til det fjerde og femte året å bygge leiligheter i tredje etasje. Rådmannen og folkevalgte ønsker at leilighetene langt tidligere skulle stå klar.

Trangbodd

Ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) karakteriserer sykehjemmets beliggenhet i Sollia som perfekt.

- Vi vil prate med styret for Lyngsalpan Vekst før vi fremmer saken til ny politisk behandling, forteller Johnsen.

Daglig leder Bente Heiskel i Lyngsalpan Vekst AS var fredag ikke kjent med vedtaket i formannskapet før Framtid i Nord tok kontakt. Hun presiserer at selskapet ikke er i posisjon til å avvise noen forslag.

- Vi skal onsdag i neste uke i dialog med Lyngen kommune. Der kan vi komme til å snu på vårt opprinnelige tilbud. Vi er trangbodd i nåværende bygg, sier Heiskel.

- Hva synes du om utviklingen i saken så langt?

- Siden vi var eneste tilbyder, synes jeg det ville ha vært mest naturlig at første skritt var å kontakte Lyngsalpan Vekst, påpeker Bente Heiskel.

Vekst-bedriften eies 70/30 av Lyngen og Storfjord kommuner.

SELGER: Ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) karakteriserer sykehjemmets beliggenhet i Sollia som perfekt. Foto: Arne Teigen
KJØPER: - Siden vi var eneste tilbyder, synes jeg det ville ha vært mest naturlig at første skritt var å kontakte Lyngsalpan Vekst, påpeker Bente Heiskel. Foto: Arne Teigen