SISTE: Den siste savnede er funnet.

Den siste savnede etter snøskredet som gikk i Gjerdelvdalen i Lyngen kommune er funnet, det forteller pressevakten ved Hovedredningssentralen Nord. Personen ble funnet litt over klokken seks, men pressevakten kan ikke si noe om tilstanden til personen. De savnede skal ha vært en del av et italiensk turfølge på fire personer.

Pressevakt ved UNN Per Kristian Johansen forteller at den første personen som har kommet rette ikke skal bringes inn til UNN og er i god behold. Politiet melder på twitter at den siste savnede er sendt til UNN med sea king helikopter, tilstanden er ukjent.

Politiet meldte om raset 16:01 torsdag. Både politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp deltok med alt tilgjengelig mannskap under letingen. Det var flere helikopter med under aksjonen, både ambulansehelikpter og sea king helikopter.

Norske redningshunder skrev på twitter at fire hunder er med i søket.

Politiet meldte på Twitter at to personer kan være tatt i et snøskred i Lyngen, men etter det Framtid i Nord erfarer kan det være snakk om at enda flere personer som er involvert i snøskredet. En ble funnet i god behold og hjalp til med å lete.

- Vi vet ikke enda noe om størrelsen og omfanget av skredet. Det er gravd fram en person. Jeg vet ikke noe om tilstanden. Vi leter også etter en til person. Skredet skal ha gått i en dal fra Kavringtinden så vidt vi vet, sier Finn Tore Sortland, redningsleder ved HRS Nord-Norge til iTromsø.

Meldingen om snøskredet kom fra politiet klokken 16.01 torsdag.

- Vet ikke mer

Framtid i Nord har vært i kontakt med Hovedredningssentralen.

- Vi vet ikke noe mer enn det politiet har meldt, men vi forsøker å få tak i luftredning, opplyser Hovedredningssentralen til Framtid i Nord.

Alt tilgjengelig mannskap er på vei til stedet, i følge NTB. Både politi og Røde Kors er på vei til stedet. Norsk Folkehjelp er også på stedet med all tilgjengelig mannskap.

varsom.no melder at det er betydelig snøskredfare i området.

HENTER MANNSKAPER: Helikopter er nede på Lyngseidet for å hente mannskape. Foto: Arne Teigen
Norsk folkehjelp er også på plass. Foto: FiN-Tipser