LITE LUR LOV: I kjølvannet skuterdebatten som har rast i Tromsø og Nord-Norge den siste tiden, tar Per-Willy Amundsen til orde for å endre lovgivningen. Her er han sammen med politimester, Ole B. Sæverud, i forbindelse med besøket i Tromsø tirsdag.
(Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

LITE LUR LOV: I kjølvannet skuterdebatten som har rast i Tromsø og Nord-Norge den siste tiden, tar Per-Willy Amundsen til orde for å endre lovgivningen. Her er han sammen med politimester, Ole B. Sæverud, i forbindelse med besøket i Tromsø tirsdag. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Man kan ikke kritisere politiet for å følge loven

Amundsen om skuterdebatten: Justis- og beredskapsminister, Per-Willy Amundsen, er klar i sin tale: Politikerne må ta ansvar for kritikken som kommer fra snøskuterentusiastene.

De siste ukene har debatten rast rundt lovlige skuterløyper og ressursene som blir brukt for å stanse ulovlig skuterkjøring.  Mandag kjørte flere demonstranter fra E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø.  Endestasjonen var Pyramiden i Tromsdalen hvor det ble holdt en appell. Totalt var det over 100 snøskuterentusiaster som møtte opp og krevde endring av regelverket.

Vil ha lovendring

I løpet av året skal justis- og beredskapsminister, Per-Willy Amundsen, besøke alle landets politidistrikter. Tirsdag var det Tromsøs tur.

Ministeren har fått med seg snøskuterdebatten og påpeker at han ønsker en mer liberal lovgivning.

– Personlig og som Frp-politiker, så vil jeg at det skal være enklere for kommunene å vedta etablering av snøskuterløyper. Jeg vil at kommunene skal ha mer makt, sier han til iTromsø .

Han mener at det han betegner som en litt mer «romslig» lov om motorferdsel i utmark og vassdrag, kan være på plass allerede rett over nyttår.

– Da vil det være kommunen som har siste ordet i hvor skuterløyper skal legges opp, sier han.

– Politikerne må ta ansvar

Han forstår frustrasjonen til demonstrantene, men påpeker at når det er lover og regler, så må disse følges.

– Reaksjonene som nå kommer, kommer av en grunn. Men det er dumt å kritisere politiet for at det er strenge regler, og man kan ikke kritisere politiet for å følge loven. Her må politikerne ta ansvar og sørge for endringer. Det skal jeg gjerne ta på meg, sier han.

Ressurser

Politimester Ole B. Sæverud ønsker ikke å kommentere hva han selv syns om forslaget til hans nye sjef. Men forteller at han syns snøskuterdebatten har tatt litt av.

– Det fremstilles som om vi bruker mer penger på skuterkontroll enn promillekontroll. Det stemmer overhodet ikke. Vi bruker mye mindre ressurser på skuterkontroller enn det folk tror, sier Sæverud.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Hit tar ordførerne deg med i år

Ut i Nord arrangerer ordførerturer, også i sommer.

Kreftsyke Therese kan få behandlingen hjemme

Takket være Røde Kors og en gavmild befolkning slipper kreftrammede i Nordreisa nå å reise til Tromsø for å få cellegift.

Vil bruke 30.000 på sjømatbrosjyre

Skjervøy sender mye sjømat ut av kommunen. Nå vil kommunen synliggjøre det bedre.

- Det er samlet inn store mengder skrot

Søppelaksjonen i Skjervøy kommune er avsluttet.

Fikk stipend fra ny Nord-Troms ordning

23-årige Silje Kristiansen fra Lyngen har mottatt stipend fra Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis