Storfjord kommune ønsker å satse hardt på terrengsykling og til helgen arrangeres det årlige Skibotn stifestival. Årets festival er på forhånd utsolgt, og 120 terrengsykkelentusiaster kan boltre seg i skog og fjell rundt om i Skibotn og omegn denne helgen. Trine Lise Helgerud sitter i festival-styret, og hun ser fram til en fartsfylt helg i Storfjord.

- På torsdag arrangeres Stifestivalen for sjette året på rad, og billettene har vært utsolgte i over to måneder nå. I løpet av disse seks årene har vi økt deltakertallet fra 30 til 120. Vi er bare tre stykker som gjør dette her frivillig, så vi kan dessverre ikke ha det noe større. Det kommer sykkelentusiaster fra Nord-Norge, Sør-Norge og Finland. Vi holder til på Strandbu camping. Eieren der er veldig snill og gir oss det fineste campingsområdet fra torsdag til søndag. Vi får i tillegg bruke fasilitetene hans og vi får store festivaltelt. De lokale er også veldig snille, og vi får sponset både vafler, kaffe og grillkull, sier Helgerud.

"Shopping i sentrum"

- I løpet av helgen vil det også være flere guidede turer, noe for enhver smak. Vi har noen faste løyper som vi kaller «shopping i sentrum» der en kjører på stier rundt om i sentrum. Det er frivillige kjentmenn tar med seg grupper på tur. En annen ting som er kult i år er at vi får en proffersjonell Enduro-syklist på besøk. Han skal holde kurs for oss og i tillegg ha et kurs for barn i Skibotn på torsdags formiddag. Vi ønsker jo å gi noe tilbake til bygda, så da håper vi flere melder seg på. Dette er et kurs for barn mellom 8-16 år, og det er forhåndspåmelding på facebooksiden vår.

Spennende etapperitt

- På lørdag har vi en stor konkurranse, nemlig Enduro-rittet, som er et etapperitt. Vi arrangerer det i Skibotn sentrum og vi oppfordrer publikum til å komme og se på. Vi har laget et kart som viser hvor det kan være bra å stå i løypa. Rittet består av tre etapper. Syklistene vet ikke løypa på forhånd, og de får et kart i handa når løpet starter. De må komme seg til gjennom en løype og opp til neste på et bestemt klokkeslett.

Vil spare miljøet

Stifestivalen er miljøbevisste og har derfor fått sponset tre-kopper med logo som skal selges under festivalen.

- Vi tilbyr jo gratis kaffe og vi håper folk velger å kjøpe tre-koppene til fordel for plastkopper. Pengene går utelukkende til å betale regningene for materiale til stibygging og vedlikehold av sti i Skibotn. Vi ønsker å gi noe tilbake til bygda, sier Helgelund.