I aldersgruppen 26 – 39 år ønsker hele 85 % å endre på eget kosthold, viser en ny undersøkelse gjennomført av Skuterud Kløvstad på vegne av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Undersøkelsen ble gjennomfør i desember på vegne av Opplysningskontoret for frukt og grønt, skriver de i en pressemelding.

- Ikke gap over for mye på en gang, er rådet fra Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Hun mener en heller bør gjøre små grep i hverdagen. For eksempel kan en starte med å øke plassen til grønnsaker på middagstallerkenen, noe som vil gjøre måltidet både sunt og mindre kaloririkt.

Fisk og grønnsaker

Undersøkelsen viser at 87 prosent av de som ønsker å redusere noe, ønsker å redusere inntaket av tilsatt sukker, imens 78 prosent av de som vil spise mer av noe, vil spise mer grønnsaker. 50 prosent sier de ønsker å ete mer frukt og bær, og 74 prosent ønsker å spise mer fisk.

- Det kan se ut som folk i stor grad er kjent med hva som skal til, men det kan allikevel være vanskelig å skulle snu opp ned på etablere vaner med et knips. Mitt råd er å tenke på alt det gode du kan spise, og spise mer av det. La frukt og grønnsaker være en naturlig del av alle måltider, sier Byermoen.