- Vi håper nå at ville dyr i norsk natur, inkludert rovdyrene, går en lysere tid i møte.

Det skriver organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter, i en pressemelding.

Organisasjonen skriver at de flere ganger har appellert til nettopp Venstre og Elvestuen om en bedre politikk for ville dyr. De anser Venstres program for å være det beste innen feltet.

Forventer mer positivt fokus

NOAH forventer at den nye miljøministeren fremmer et mer positivt fokus på rovdyrene, til tross for at han representerer en samlet politikk også for Høyre og Fremskrittspartiet.

- NOAH har positive forventninger om at Elvestuen vil snu den ensidige trenden hvor det fremstår som om Norge helst ikke vil ha ville rovdyr, og bruker alle midler for å holde dem konstant på rødliste. En slik politikk har ikke flertallet i ryggen - flertallet er for alle norske rovdyr, og også for ulv. Dette gjelder også i ulveområdene. Mer fokus på reelle forebyggende tiltak, positiv fokus på verdsettelse av rovdyrene, en erkjennelse av at jakt på kritisk truede arter ikke er konfliktdempende, større vektlegging av biologisk kunnskap - det er noe av det NOAH forventer av den nye ministeren, sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen.

Markerer for ulvene

Under regjeringsforhandlingene hadde NOAH en markering for ulvene, og overrakte en liste med konkrete tiltak i ulvepolitikken til blant andre Elvestuen.

Førstkommende lørdag holder NOAH ennå en markering foran Stortinget og flere andre steder i Norge. Allerede er flere tusen påmeldte og interesserte:

- Vi er mange som ønsker en mer dyre- og miljøvennlig rovdyrpolitikk i Norge, og vi ser også et stort engasjement for de norske ulvene internasjonalt. I flere land holds støttemarkeringen samtidig med NOAHs arrangement - bl.a. i Finland, Estland og Litauen. NOAH håper Elvestuen og Venstre kan gjenopprette Norges rykte internasjonalt, slik at vi ikke lenger ses på som et land som utrydder våre egne rovdyr, sier Martinsen.

NOAH har også invitert Elvestuen til arrangementet, men har foreløpig ikke fått svar.