Under fredagens episode av Norske talenter dukket lyngsværingen Daniel Halden (36) opp.

Trangt nåløye

Brøndbo og DDE har vært med på å gi Daniel selvtillit og mot. Det var stort for han å få muligheten da Norske Talenter hadde audition i Stjørdal.

Nåløyet var trangt ettersom det var få som fikk muligheten i Nord-Trøndelags største by. Det var faktisk bare en håndfull nordnorske aktører som fikk sjansen.

Flesteparten kom seg til Stjørdal via en «precast» i Tromsø. Det var for øvrig en DDD-låt som førte til at Halden kunne reise sørover på TV2's bekostning.

Daniel som egentlig er glad i all slags musikk, var fornøyd med at han fikk muligheten til å stå på scenen i Kimen kulturhus, som hadde en prislapp på nesten 700 millioner kroner da det ble bygget for ett år siden.

- Æ skal værra dæ

Bjarne Brøndbo, som er en av de fire dommerne for programmet, spør lyngsværingen hvorfor han har meldt seg på Norske Talenter.

- Æ skal værra dæ, svarer Halden, til full applaus fra publikum.

Sjarmerte dommerne

I tillegg sjarmerte Halden dommerne med å kle seg helt likt som idolet Brøndbo.

- TV2 ringte meg i forkant og spurte om det var greit at de kjøpte inn et lignende antrekk som det den joviale trønderen bruke. Jeg følte ikke at det var noen grunn til å si nei til det, sier Daniel Halden etter at han har sunget «rai-rai».

Tre x-er

Dessverre holdt det ikke, og Halden fikk fire røde kryss under fredagens episode.

- Dette strekker ikke helt til, men utrolig bra og modig gjort av deg, sier dommer Mona Berntsen.

Fikk hylle DDE-sangeren

- Det du kommer å gjør er å gi Bjarne en hyllest for alle de årene han har stått oppe på scenen å underholdt, sier dommer Mia Gundersen.

Bjarne Brøndbo selv ser ut til å være rørt over å bli hyllet på en slik måte.

- Du skal få skryt for at alt det du gjør, det gjør jeg også. Så du har nok studert teknikken, men jeg vet ikke helt, sier Brøndbo, og blir avbrutt av Halden som sier:

- Jeg har nådd et mål, og forlater scenen til full applaus fra publikum.

Forkjølelse ødela litt

- Jeg irriterer meg litt over at jeg ikke fikk vist meg frem fra min beste side. Jeg pådro meg en forkjølelse dagen før jeg skulle i aksjon. Det må ha vært luftingsanlegget på hotellet som spilte meg et puss. Norske Talenter-deltakelsen var likevel en stor inspirasjon. Jeg er nå i etterkant glad for at jeg tok utfordringen og meldte min interesse for å bli med.

- Hva kommer du til å huske best fra din aller første audition, Daniel?

- Det er veldig mange inntrykk som skal fordøyes etter en opplevelse som dette. Jeg synes det er vanskelig å svare konkret på det spørsmålet ettersom det var så mye som gjorde inntrykk. Først og fremst det å få stå på scenen. Spesielt var det også å ha så mange TV-kameraer rundt seg, sier Halden.