For Arild Sørsand er det primære å ivareta interessene til skigruppa i Lyngen/Karnes. Han var torsdag i samtaler med ledelsen for teknisk avdeling i Lyngen kommune.

Sektorsjef Viggo Jørn Dale la fram skisse til løsning. Problemene i området rundt skibua øker i takt med stadig flere turister kommer til bygda.

Bak Støa

- Vi har verken budsjett eller planer om å utvide parkeringsplassen og sette opp toalett før vinteren. Vi skal gjøre en langsiktig vurdering om hvor vi skal lede skituristene, sier Dale.

- Hva er forslaget?

- Vi vil drøfte mulighetene for å legge forholdene til rette ved den tidigere Rema 1000-butikken bak Støa. Vi vil diskutere dette som et punkt i det pågående stedsutviklingsprosjektet for Lyngseidet.

Viggo Jørn Dale opplyser at det kan bli aktuelt å sette opp parkering forbudt-skilt på den kommunale veien, som fører til skibua.

Påtrengende

Arild Sørsand registrerte sist vinter at parkeringsplassen jevnlig var full. Behovet for toalett var påtrengende for tilreisende.

- Dersom det blir aktuelt å utvide parkeringen, må lysløypa legges om i en strekning på snaut 100 meter. For kommunen blir det et inngrep som vil koste relativt lite.

Sørsand understreker at for skigruppas og lokalbefolkningens bruk av lysløypa, fungerer det helt geit uten toalett i nærområdet.

Uhygienisk

Øystein Sørvoll opplyser at det sist vinter ofte stod flere biler parkert langs veien, noe som var til bryderi spesielt ved brøyting og søppeltømming.

- Folk gjorde fra seg ved lysløypa og i urinerte i snøhaugen, hvor barn lekte. Det hele var temmelig uhygienisk.

Sørvoll stiller seg helhjertet bak forslaget om å lede turistene bak Støa.

- Kommunen er flink til å legge planer. Problemet er mangel på gjennomføringskraft, sier Øystein Sørvoll.