Foranledningen er at kulturkonsulenten i Kåfjord den 26. juni i år sendte ut en hastemelding om at tegningene av den nye idrettshallen er i sluttfasen, og at saksbehandler trenger innspill om antall sitteplasser på tribunen.

– Dette er så dumt at man nesten kan holde seg for god til å svare,  sier leder i IKIL, Terje Lilleberg til Framtid i Nord.

Ikke med i prosessen

Årsaken til misnøyen er ifølge Lilleberg det at siden arbeidsgruppa bestående av fire personer begynte sitt arbeidet om flerbrukshus vinteren  2011, har det ikke vært møter mellom idrettslagene i kommunen, kulturkonsulenten og arbeidsgruppa.

– Vi vet altså ingenting om idrettshallen til 30 talls millioner kroner som skal benyttes av alle lag og foreninger i kommunen, påpeker idrettslederen.

Han er selvfølgelig positiv til nye idrettsanlegg i Kåfjord, men er mildt sagt lite imponert over prosessen.

Oslo-OL

– Og hvem er det som har omdøpt prosjektet fra flerbrukshus for kultur og idrett til en idrettshall, fortsetter han med. Lilleberg sier at verken som idrettsleder, eller som politiker har han funnet dokumentasjon på endring av det opprinnelige prosjektet.

– Vil investeringer på titalls millioner kroner føre til mindre bevilgninger til frivillige lag og foreninger i fremtiden, spør han seg, og sammenligner hele prosjektet med hva et eventuelt OL i Oslo 2022 vil føre med seg av nye idrettsannlegg i landsdelen.

Bør gå av

I et svar til Lilleberg  skriver Kulturkonsulenten at de kan ikke sende alle saker ut på høring, at det har vært var sendt ut skriv som ingen har tatt seg tid til å svare, og i tillegg har det vært møte med forskjellige lag og foreninger hvor samtlige idrettslag var invitert. IKIL møtte ikke den gang, og kulturkonsulenten påpeker i brevet at det var før Lilleberg sin tid.

– Det er bare tull, utbryter Lilleberg, og har bedt kulturkonsulenten om skriftlige møtereferat på alle møter og brev som det vises til.

Lilleberg skriver i sitt svar til kommunen at etter hans vurdering er det gjort så dårlig jobb i denne saken at han krever at saksbehandleren  bør vurdere sin stilling.

– Det er min private mening som jeg står inne for, og ikke idrettslaget , utdyper han overfor avisa.

LES MER I PAPIRUTGAVEN AV FRAMTID I NORD LØRDAG.