En dame og en mann i 50- og 60-årene, som var  savnet mellom Kautokeino og Reisadalen, er nå funnet. Dette  opplyser Politiet på Twitter.

Det var SeaKing-helikopteret som fant de to ved Doursi, i nærheten av Nedrefoss-hytta i Reisadalen.

I følge Politiet er kvinnen skdet i en fot, men ikke alvorlig.

Paret har vært på tur siden torsdag, og skulle etter planen vært hentet ved Saraelva i Reisadalen søndag kveld. Med seg på turen har de to hunder, en husky og en setter.

- Den siste sikre observasjonen har vi ved Reisavannhytta fredag, men etter det har ingen sett dem, sier redningsleder i HRS Jakob Carlsen.

Søk med helikopter

Det ble lett etter paret med både helikopter og elvebåt. En SeaKing-helikopter søkte langs stier og sjekker alle hytter på veien, mens Statens naturoppsyn gikk fra nord mot sør med båt opp gjennom elva.

Også Siviliforsvaret i Nordreisa ble kalt ut og opp til Reisadalen med tolv mann.

- Vi har fått beskjed om å møte innsatsleder ved Saraelv og får videre instrukser når vi kommer dit, sier leder i Sivilforsvaret i Nordreisa, Edel Mikkelsen.

Jakob Carlsen opplyste mandag ettermiddag at det også ble drevet en del etterretning for å finne ut hva de har på seg av klær og utstyr. Det som er sikkert er at de har med seg telt.

- Dette skal dreie seg om turvante folk. Det er en lang tur, og de har hatt stor oppakning, så det kan være så enkelt som at de er forsinket, sier han.

Vant til tur og fjell

En kilde forteller til Framtid i Nord at den savnede kvinnen er fra Nordreisa, mens mannen er fra Skjervøy.

- Det er vant til tur og fjell, og er ofte på lengre utflukter. Høsten er fjellvandringstid for dem, sier kilden.