Lørdag starter årets ”Friluftslivets uke” i Troms.

Fram til neste søndag skal 44 arrangement gjennomføres rundt om i hele fylket.

Det blir fisketurer, krigshistorisk vandring, padleturer, familiedager med 4H, åpning av tursti, soppturer, fossevandring, opplæring i bruk av kart og kompass og fellesturer både i nærmiljøet og til høye fjelltopper.

Flere av fylkets ordførere er også med og gjennomfører ”På tur med ordføreren”.

Ordførere leder an

- Lyngstuva er et idyllisk turmål ytterst på den røffe og vakre spissen av Lyngenhalvøya. Ordførerturen har blitt en hyggelig og sosial tradisjon som er flott å videreføre, sier ordfører Sølvi Jensen i Lyngen.

Lyngenordførerens kollega i Harstad samarbeider med Barnas turlag mens Einar Aune i Skånland kommune gjennomfører tur sammen med Steinsland turlag.

I Skjervøy er det kulturminner som står i sentrum når ordføreren inviterer til tur sammen med Nord-Troms museum.

I Kåfjord samarbeider ordføreren med Olderdalen JFF.

Mye skal skje

Det er Forum for natur og friluftsliv i Troms som koordinerer ”Friluftslivets uke”.

Prosjektleder Hugo Tingvoll forteller at årets ti-dager lange uke er rekordstor, og at de neste dagene gir tromsværingene flotte muligheter til å bli enda bedre kjent med fylket de bor i.

- Organisasjonene, friluftsrådene og kommunene har gjort en flott innsats med å få til et allsidig og godt program. Variasjonen i det som skal foregå er veldig god. Jeg tipper at ange av de som kommer til å bli med på arrangementene er turvante. Jeg håper også at vi lykkes med å lokke med de som er mindre erfarne og som trives best på tur sammen med andre. Nettopp det er viktig med ”Friluftslivets uke”, sier Hugo Tingvoll.

Prosjektlederen sier det ikke er vanskelig å finne gode arrangement å anbefale for dem som har lyst på lavterskelturer egnet for hele familien.

Trives med padling

- 4H er aktiv og har spennende arrangement både i Lenvik, Bardu, Tromsø og Nordreisa. Aktivitetsdagen ved Juksavatnet med rådmannen i Balsfjord tror jeg blir bra. Det samme kan sies om familiedagen til setra i Skardalen i Sørreisa. Jeg som liker å padle vil også anbefale kanoturene på Skogsfjordvatnet i Karlsøy og turen som 4H gjennomfører på Barduelva. Jenteturen som Troms turlag arrangerer til Tromsdalstinden tror jeg også blir en fin, men da må nok jeg holde meg hjemme, avslutter Hugo Tingvoll i FNF Troms.