Seminaret ”Med havbruk inn i framtida – i Nord-Troms” er delt i flere bolker.

Det vil bli et rekrutteringsseminar, et næringsseminar og speedmøter for næringslivet i regionen. Et blått kurs for lærere i Nord-Troms og Tromsøområdet gjennomføres parallelt med seminaret.

Aspaker kommer

Onsdag hadde styringsgruppa til seminaret et møte. Da fikk de ferdigstilt programmet for dagen.

– Det er mange detaljer som skal på plass, for det er et ganske stort arrangement, sier prosjektleder for Omdømmebygging i Nord-Troms, Silja Karlsen.

Og stort, det blir det.

Blant de som skal holde foredrag er fiskeriminister Elisabeth Aspaker, fylkesrådet i Troms, direktørene i Marine Harvest Group og Lerøy Seafood Group, FoU-miljø, samt personer fra lokalt næringsliv.

Silja Karlsen skal også presentere Nord-Troms.

– Da skal jeg snakke om sammensetningen av næringslivet og om næringsutviklingen her. Det er viktig å vise våre kvaliteter og spre budskapet vårt når direktører og fylkesråd er på besøk, sier hun.

– I stor vekst

Til rekrutteringsseminaret har styringsgruppa invitert 10.klasser i Nord-Troms samt elever fra Nord-Troms videregående skole.

Karlsen mener fasen med rekruttering er viktig.

– Det er viktig fordi næringen er i vekst og vi vil trenge framtidig arbeidskraft. Havbruk er viktig for Nord-Troms, og mye av veksten vil komme nettopp her, sier hun.

Karlsen sier ungdom vil få et innblikk i hva havbrukets kompetansebehov er.

– Skal de ta høyere utdannelse eller snakker vi utdanning på videregående nivå?

Møter de store

Også det lokale næringslivet får delta  gjennom speedmøter med Innovasjon Norge, Lerøy Aurora og Marine Harvest. De kan også delta i næringsseminaret sammen med politikere, næringsutviklere og rådgivere i skolen.

I følge Karlsen er det viktig at det lokale næringslivet får delta.

– På denne måten kan de i møte med havbruksnæringen få vite mer om utviklingsplanene og behovet for kjøp av varer og tjenester.

I møtet med Innovasjon Norge kan næringslivet få mer informasjon om støtteordninger i forbindelse med etablering av egen bedrift.