Det bekrefter Driftsjef Trond Arne Hoe etter branntilsynet som Tromsø Brann og redning utførte tidligere i uka.

- Kjelleren som ikke er i bruk manglet brannvarsling, og en stund ble det vurdert midlertidig stengning, utdyper Hoe, og karakteriserer pålegget som betydelig.

Men allerede samme dagen ble det satt opp brannvarslere, slik at kommunen fikk midlertidig godkjennelse inntil at avviket er utbedret.

Ekstrakostnader

Hoe forteller at resten av skolen har et godt brannvarslingsanlegg, men at de nå må knytte til underetasjen i dette systemet.

Da Framtid i Nord pratet med driftsjefen, var rapporten fra Tromsø brann og redning ennå ikke kommet til kommunen, og Hoe kan dermed ikke si hva kostnadene vil bli.

- Men det er kostnad som vi må gjøre, siden vi bare har en midlertidig tillatelse, påpeker han.

Føler seg trygg

Rektor ved skolen, Lill Kvalberg Berntsen sier til avisa at hun er glad for branntilsynet, og forventer at driftsetaten følger opp de pålegg som brann og redningsetaten har gitt.

- Det ble gjort midlertidig tiltak, og vi har dermed ingen grunn til å føle oss utrygg, påpeker hun overfor Framtid i Nord.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Storfjord kommune får slakt fra brannvernmyndigheter når det gjelder kommunale bygg.

Ved årsskiftet måtte Samfunnshuset stenges inntil brannvarslingsanlegg var på plass, noe som gikk utover både voksenopplæringa, kontorlokalene til Språksenteret og møteplassen for eldre. Manglene ved Samfunnshuset var gjennom flere år kjent for kommunen.

Tromsø Brann og redning har tidligere også gjennomført branntilsyn ved Hatteng skole. Ifølge Hoe er de avvikene allerede lukket.

Driftsjef Trond Arne Hoe sier at pålegget skal utbedres. I mellomtiden har de fått opp midlertidige brannvarslere. Foto: Arkivfoto