Dersom Fylkestinget følger fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp), blir den beryktede Langbakken på Skjervøy, som er en del av Fv866, utbedret og omlagt i inneværende fylkesveiplanperiode.

- Målet er å gjøre veien ferdig en gang i løpet av årene 2015-2017, sier Prestbakmo.

Mangler penger

Fylkesråden har nesten finansiert prosjektet. Det mangler kun ti millioner kroner.

- Det er penger som ikke ligger i budsjettene, og som vi må få ekstrabevillinger til av Fylkestinget. Mitt forslag er at dersom vi ikke får friske midler fra Staten så hentes pengene fra drifts- og vedlikeholdsmidlene.

Det kan imidlertid komme til å by på utfordringer.  Under en pressekonferanse i Tromsø, torsdag, sa nemlig Prestbakmo at situasjonen for vedlikehold er prekær.

- Etterslepet er stort, og med dagens situasjonen får vi heller ikke kommet i gang med særlig mye. Tvert om vil vi bli veldig sårbar. Det vil være lite penger til straktstiltak og etterslepet vil øke ytterligere.

Ingen produksjon

Fylkesråden manet under pressekonferansen til en kommunal, regional og nasjonal dugnad.

- Alle krefter må bidra slik at vi kan få bukt med dette etterslepet. Dette må tas på alvor. Fylkesveiene våre tross alt svært viktige.

Senterparti-politikeren kom med følgende påminnelse til rikspolitikerne.

- Husk at det produseres fortsatt ikke ett eneste kilo fisk langs E6. Alt må tilføres til hovedveinettet via blant annet fylkesveiene.