I fjor fikk handicapforeninga i Kvænangen 385.000 kroner fra Extrastiftelsen til asfaltering av veien ut til Fiskeplassen.

Etter det begynte ballen å rulle, og også Kvænangen kommune og Troms fylkeskommune gikk inn med betydelige summer til oppgradering.

Et firma fra Kvalsund i Finnmark var onsdag i Kvænangen for å legge asfalten.

– Det ble virkelig bra. Jeg har vært ute og sett, og er godt fornøyd, sier prosjektleder Håkon Thomassen.

– Prisverdig

Prosjektlederen forteller om en dårlig grusvei de har strevd med lenge. Mange hull skapte irritasjon og ulemper for både bilister og fotgjengere.

– Nå kan folk kjøre utover uten å ødelegge bilene, og jeg tror nok dette kan føre til at flere folk tar turen, sier han.

Han er glad for all støtten de har fått - nå til asfalteringen. Da de søkte på Extramidlene turte de ikke ta for hardt i, og fikk dermed akkurat nok til en veldig smal vei. Kommunen har senere gått inn med mer midler, slik at veien ble litt bredere, spesielt i svingene. Kommunen har også stått for grusing, grøfting og nye stikkrenner der det trengtes.

Troms Fylkeskommune har gått inn med 65.000 kroner til parkeringsplass.

– Det var kjærkomment, og det er prisverdig at vi fikk såpass mye til parkeringsplass. Det trengtes virkelig, for rullestoler i løs grus er ikke noe særlig, sier prosjektlederen.

Godt brukt

Fiskeplassen ble bygget i 2007, og er blitt en kjær plass for både lokalebefolkning og for de som bor i nabokommunene.

Thomassen forteller at tanken bak var at det skulle være orginalt og koselig, samt et treffpunkt der folk kan slappe av.

– Det blir godt brukt. Folk kommer og går hele døgnet, sier han.

Det er gjort store investeringer i den handicap- og barnevennlige fiskeplassen. Siden den ble bygget er det totalt brukt over en million kroner.