halti kvenkultur senter kvenkultursenter storslett næringshagen nordreisa
(Foto: Thomas Wahlgren)

halti kvenkultur senter kvenkultursenter storslett næringshagen nordreisa Foto: Thomas Wahlgren

STATSBUDSJETTET 2015:

Midler til språksenteret og kvenkultursenteret

Regjeringen vil satse mer på kvensk språk og kultur.

- Språk og kultur er viktige identitetsuttrykk. Språk er også en viktig kulturbærer, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Regjeringen ønsker å styrke arbeidet med kvensk språk og kultur. Den foreslår derfor å etablere en egen tilskuddspost på 3,6 millioner kroner som kvenske interesser kan søke midler fra. Dette gir en økning på 1 million kroner til kvenske formål i 2015.

- Kvensk språk er i en sårbar situasjon og det er behov for flere tiltak for å styrke og revitalisere språket. Regjeringen foreslår derfor å øke bevilgningen til dette med 1 million kroner til totalt 3,6 millioner kroner. Jeg håper dette vil bidra til å gi kvensk språk og kultur et løft, sier Sanner.

Erfaringer viser at tiltak gjennom språksentre gir gode resultater for revitalisering av språket. En del av midlene vil derfor gå til drift av Storfjord språksenter og Halti kvenkultursenter, heter det i pressemeldingen.

Det vil også bli gitt tilskudd til andre kvenske prosjekter og driftsmidler til den kvenske avisen Ruijan Kaiku.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis