Blant de foreslåtte rutekuttene er Kvænangens rute 488 fra Burfjord til Storslett kl. 05.40. Det er foreslått at ruta blir tatt bort tirsdager og torsdager.

"Dersom denne ruten tas bort med de planlagte dagene, vil det få store konsekvenser for alle innbyggerne i Kvænangen kommune, alle som bor i Oksfjord og Straumfjord i Nordreisa kommune, samt de reisende bosatt i Langfjord i Alta kommune og de fra Øksfjord i Loppa kommune som også til dels benytter denne ruta", skriver Burfjord Grendeutvalg til Troms Fylkestrafikk.

Hører med til Troms

De argumenterer med at denne ruta fra Kvænangen er den som korresponderer med regionrute 150 med avgang kl. 07.05 fra Storslett til Tromsø, og med ankomst UNN kl. 10.55.

- Det er den eneste muligheten vi har til å rekke fram til Tromsø på dagtid, skriver de i høringsuttalelsen.

I tillegg korresponderer ruta med buss til Skjervøy, Nordkjosbotn, Finnsnes, Narvik, Senja, Lofoten og videre sørover fra Narvik.

- Dette er noe vi behøver hver eneste dag. Innbyggerne i Kvænangen hører også med til Troms fylke - hver eneste dag, også tirsdager og torsdager.

- Vi skal på sykehuset i Tromsø, vi skal til spesialister rundt om i fylket, vi skal på møter, kurs og konferanser. Og vi kan jo ikke forvente at alle som steller med sykehustimer og kurs, konferanser og møter skal kunne vite at vi her nord for Storslett ikke kan komme på de to dagene Rute 488 er foreslått nedlagt.

- Veldig viktig

Grendeutvalget skriver at dersom ruta blir bort to dager i uka, mister de ikke bare muligheten til å komme seg dit de skal, men de må også ta fri for arbeid i to dager og overnatte for å rekke fram til det de skal.

I tillegg frykter de at Statens Vegvesen ikke vil bestrebe seg like mye for å holde Kvænangsfjellet åpent de morgenene tidligbussen ikke går over.

- Vi har mange ganger erfart at fjellet har vært stengt eller kolonnekjørt en hel dag, men at Vegvesenet setter alle mann i sving for å slippe gjennom kveldsbussen fra Tromsø til Alta.

De håper nå deres synspunkter blir tatt til etterretning, slik at de får beholde morgenruta hver eneste ukedag.

- Den er veldig viktig for alle som bor i dette området, helt nord i Troms fylke.