Det private helse- og omsorgsforetaket Aleris Ungplan og BOI har inngått en intensjonsavtale med Storfjord kommune om å åpne institusjonsplasser for eldre med demenslidelser. I første omgang skal det være snakk om tre institusjonsplasser, men regiondirektør i Aleris, Håkon Melseth sier at på sikt kan det bli aktuelt  med to ytterligere plasser.

Nye arbeidsplasser

Aleris skal etablere seg i en av fløyene til Skibotn omsorgsenter, og etter alt å dømme skal dørene åpnes rett over nyttår.

Etableringen vil ifølge Melseth innebære 9 - 12 nye arbeidsplasser, alt etter hvilke behov brukerne vil ha.

– Behovet for kompetent arbeidskraft vil måtte øke, dersom det går som vi håper, fortsetter regiondirektøren.

For Aleres har lenge hatt et ønske om å etablere seg i Storfjord. Ifølge Melseth både på grunn av et stabilt klima, sentralt beliggenhet i forhold til større byer og ikke minst på grunn av muligheten for samarbeid med LHL klinikken i Skibotn.

Melseth trur at deres etablering også vil ha en betydning for kompetansemiljøet på helse i Storfjord.

Ikke konkurrent

Kompetansemiljø og faglig tilbud, er noe som ordfører Sigmund Steinnes også trekker frem som positiv med etableringen av et privat helseforetak.

– På sikt vil små kommune slite med å trekke til seg kompetanse, og da er en slik etablering i Storfjord gull verd, påpeker ordføreren.

Men Steinnes vil slå fast at Aleris på ingen måte skal være en konkurrent eller ertatter for det offentlige helse- og omsorgstilbudet i Storfjord.

– Private foretak skal ikke overta ansvaret som det offentlige har, og skal ha, fastslår han.

For Storfjord kommune vil etableringen av Aleris ha stor betydning for næringsutviklingen, det i en kommune hvor det er mange- med relativt små private næringsaktører.

Gjenåpner

Men det er ikke bare Aleris som skal inn i omsorgsenteret i Skibotn. Også kommunen gjenåpner sentret med seks institusjonsplasser. Det etter at politikerne vedtok det i siste kommunestyremøte. Først skal ombygginger til omlag 400 000 kroner foretas, deriblant avdelinga som Aleris skal leie og egen personalavdeling.