Chramer er i dag kommunikasjonsdirektør og regionansvarlig for Asia i Norges sjømatråd.

41-åringen har utdannelse fra Krigsskolen, Norges Handelshøyskole og Universitetet i Tromsø.

Han har flere års erfaring fra ulike lederstillinger i Norges sjømatråd og var før det ansatt i sentrale stillinger i Forsvaret.

Nå ser Chramer frem til å jobbe for næringslivet og Nord-Norge. Han tiltrer stillingen 2. februar 2015.

- Jeg er svært glad for muligheten til å jobbe for NHOs medlemsbedrifter i Troms og på Svalbard. Nord-Norge er i rivende utvikling og vi har store muligheter i landsdelen. Disse vil jeg å bidra til å gjøre mer synlige. I tillegg ønsker jeg å være en aktiv samspillspartner for medlemmer og interessenter og ser frem til å ta fatt på de mange spennende oppgavene i NHO på nyåret, sier Chramer.

Et løft

Direktør Ole Erik Almlid i NHO er meget fornøyd med ansettelsen av ny regiondirektør ved Tromsø-kontoret.

- Chramers bakgrunn gjør at vi har store forventninger til ham. Næringslivet i Troms og Svalbard får en representant med internasjonal næringslivserfaring, meget god utdannelse og lederegenskaper som vil bety et løft for oss. Hans visjon for regionen gjør meg trygg på at våre medlemmer vil få en fremoverlent, synlig og inkluderende regiondirektør i Chramer, sier Almlid.

Stort pluss

Styreleder for NHO Troms og Svalbard, Ivan C. Burkow, ser frem til å samarbeide med Christian Chramer.

Burkow vektlegger Chramers kjennskap til nordnorsk næringsliv som et stort pluss.

- NHO Troms og Svalbard spiller en viktig rolle både regionalt og med hensyn til forståelsen av landsdelen i en nasjonal sammenheng. Med Chramer har vi fått en direktør som vil bidra til å synliggjøre dette. Han vil bli en ressurs for medlemsbedriftene våre. Samtidig er jeg sikker på at han vil bidra til å videreutvikle NHO som organisasjon i nord, sier styrelederen.