Kåfjord kommune samlet inn 196,66 kroner per innbygger til Kirkens nødhjelp og TV-aksjonen. Dermed er de på landsbasis den femte beste kommunen på innsamling per innbygger.

Les saken: Femte beste i landet

Totalt har kommunen samlet inn 434 618,6 kroner. Den summen vil sikre varig rent vann til like mange som det er innbyggere i Kåfjord.

- Dette viser bare hvor stort hjerte kåfjordinger har, og når det gjelder som mest så trår vi til, sier Lerios.

Vant Kommunekampen

I Kommunekampen kjempet Kåfjord, Os, Namsos og bydelen Stovner mot hverandre. Kåfjord kommune var en klar vinner i Kommunekampen.

Lerios tror kick off-kvelden med Violet Road og dameaksjonen, med Eva Torill Skogstad som initiativtaker, har vært meget viktige for mobiliseringen.

- Og vi må huske på at alt dette har gått til en meget viktig sak. Vi tar det nok for gitt å ha rennende vann i springen. Vi lar det gjerne renne ekstra lenge for at vi skal få vannet ekstra kaldt. Jeg tror kåfjordingene ser at dette er en viktig sak, sier Leiros.

Doblet målet

I forkant av TV-aksjonen hadde Leiros en prat med Halvar Rundberg i Violet Road.

- Vi snakket om hvilke mål vi ville sette oss for innsamlingsaksjonen. Vi sa da at om vi samlet inn 200 000 kroner ville vi bli veldig fornøyde, men så greide vi altså det dobbelte. Det hadde iallfall ikke jeg trodd at vi skulle klare, sier han.

Leiros takker alle som har bidratt i innsamlingen til TV-aksjonen.

- Lag og foreninger, næringslivet, bøssebærerne, Violet Road og alle som har vært med. Det er bare å ta av seg hatten for det alle har bidratt med, sier han.

Søndag satt han selv i banken og telte opp penger. Han forteller om store smil på både bøssebærere og pengetellere. Kåfjord kommune hadde 30-35 bøssebærere ute på søndag.

- På bøssene samlet vi inn 88 000 kroner. Det viser hvor viktig det er med bøssebærerne, sier Leiros.