- Du kan redde liv! Det er mangel på organer i Norge og vi trenger flere mennesker som sier ja til organdonasjon, sier Helseminster Bent Høie.

469 pasienter fikk nye organer i fjor. Det er færre enn året før og flere av de som trengte nye organer fikk donert flere enn et. På slutten av 2013 var det 350 mennesker i kø for å få donert organer og dette antallet har bare økt de senere årene.

- Mange av de som står i kø, er alvorlig syke og vil mest sannsynlig dø i påvente av organer. Dette viser hvor viktig det er å melde seg som organdonor, sier Høie.

Donasjonsdagen

25.oktober arrangeres Donasjonsdagen av Stiftelsen for organdonasjon. Hundrevis av frivillige over hele landet deltar i markeringen, og den vil være synlig fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord.

- Vi vil feire alle som står på stand, deltar i informasjonsarbeidet og deler budskapet på alle ulike måter. Målet er at flere sier ja til organdonasjon, sier Høie.

Hvordan blir man donor?

For å bli donor er det viktigste at du snakker med dine nærmeste rundt deg og forklarer hva dette går ut, i tilfelle en ulykke skulle inntreffe.

I tillegg fyller du ut et donorkort, hvor du bekrefter at du har meldt fra om dette til dine nærmeste. Dette kortet kan også lastes ned som app til smarttelefon.

For mer informasjon, besøk denne siden.