I tillegg til dette vanker det også en tømmegave, og kanskje enda flere overraskelser.

– Det blir både boller, saft, muffinspynting og piñata, forteller Sandra Hallen i Sparebank1 på Storslett.

Også bankens egne isbjørner Labb og Line vil være til stede.

Kan bli hektisk

Banksjef Johnny Mikkelsen skryter av Hallen som har tatt initiativ og kommet med nye innspill til det årlige arrangementet. Han forteller at de oppfordrer alle deres kunder til å begynne å spare i tidlig alder, og at de derfor en gang i året inviterer barn og foreldre til å komme i banken på ettermiddagstid.

– Sparebank1 Nord-Norge har et konsept vi har bygget opp gjennom mange år, og vi har både egne kontotyper og sparebøsser til barn, sier han.

På selve tømmedagen kan det bli litt hektisk og litt kø, men de to mener at om alle stiller opp med godt humør skal det gå smertefritt.

– Også blir det masse aktiviteter innimellom bøssetømmingen, sier Hallen.

Nærmere 300 bøsser

De årlige arramentene er svært populære. I fjor ble det tømt 240 bøsser på Storslett og 55 i Burfjord.  I år skjer bøssetømmingen på Storslett 28. og 30. oktober, og i Burfjord 29. oktober.

– Dette gjør vi blant annet gjennom å gi mye penger til lokale lag og foreninger, utdyper banksjefen.

Og det er ikke bare barna som oppfordres til å spare. Snart inviterer nemlig banken til pensjonsseminar, både i Nordreisa, Skjervøy og Lyngen.

– For de fleste vil det å bli pensjonist bety et betydelig kutt i inntekta, og mange er ikke klar over hvor lite de får. Det blir en helt annen hverdag, sier Mikkelsen.

Derfor inviterer de kundene til seminar, slik at de kan bli klar over hva de får, og om det er for lite - hva de skal gjøre med det.

– Jo tidligere man starter, jo bedre er det, konstaterer han.