- Totalt har nordmenn samlet inn over 240 millioner kroner. Av dette har nordlendinger til nå samlet inn 22,5 millioner kroner i årets TV-aksjon. Dette er helt fantastisk, sier Per-Olaf Fure, fylkesaksjonsleder i Nordland, Troms og Finnmark.

- Jeg er så glad og takknemmelig for alle som har gått med bøsse. Alle kommunekomiteene som har tatt ansvar i egen kommune, næringslivet som har hatt ringedugnader, foreninger og organisasjoner, skoler og barnehager, kirker og menigheter som har bidratt til et fantastisk godt resultat for TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp.

I Kåfjord samlet man inn nærmere 200.000,- kroner til årets aksjon, mye takket være en solid innsats i Kommunekampen.

Vann

Nå skal Kirkens Nødhjelp starte arbeidet med å skaffe varig tilgang til vann for over en million mennesker.

- Dette er helt eventyrlig, jeg er helt nummen. Årets tema «vann forandrer alt» har virkelig engasjert Norges befolkning, og  jeg er både stolt og ydmyk over all støtten vi har fått. Vi gleder oss til å sette i gang arbeidet med å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Imponerede

Over 6.000 bøssebærere har banket på de fleste dørene i  Nordland, Troms og Finnmark.

- Utrolig mange ville i år være bøssebærere for TV-aksjonen og det var flere som meldte seg for sent, til å få gå. Jeg håper de melder seg tidligere som bøssebærer til neste år, sier Fure.