De unge koristene i Stjernekoret framførte lørdag musikalen Mormor og de åtte ungene foran en fullsatt gymsal på Sørkjosen skole.

Historien om den store familien ble skrevet av Anne Cath Vestly, og filmatisert for første gang på 70-tallet. For et år siden kom det ut en nyinnspilling - denne gang med mange fengende innslag av sang og dans.

Og det var denne dirigent Tove Reibo hadde tatt utgangspunkt i da Stjernekoret satte opp sin egen versjon.

- Vi begynte å øve like etter filmen kom ut, og var egentlig klar til forestilling i vår. Men så skjærte det seg med musikerne, og den ble utsatt til i høst, forteller hun.

Eldst hjalp yngst

Stjernekoret består av barn mellom 3 og 13 år, men med ulike oppgaver fikk de alle vise seg fram på scenen, og gjøre ting de syntes var gøy.

- De eldste ble nøkkelpersoner på scenen, og passet på at de yngste visste hvor de skulle og hva de skulle gjøre videre, forteller Reibo.

Og det var en stolt dirigent som kunne konkludere med at forestillingen ble en stor suksess.

- Det gikk helt supert!

Hun forteller at fram til generalprøven trodde hun egentlig ikke alt skulle fungere, da både sang og teater ble utfordrende for barna. Men da de viste fram kortversjonen av forestillingen i teltet på Landsbymarkedet fikk hun bakoversvies.

- De sang så det ljomet. Jeg hadde ikke tro på at de kunne toppe dette til selve forestillingen, men det gjorde de virkelig. Det var tre kvarter hvor alle var fokuserte, engasjerte og hadde kjempekontakt med publikum. Virkelig artig, skryter hun.

God hjelp

Reibo hadde god hjelp i regissør Nanna E. Berntsen, som tok seg av teaterdelen av forestillingen. Det var en helt annerledes opplevelse å ha en regissør med på laget, mener hun.

- Vi har prøvd i mange år på musikkskuespill, men da har teaterdelen vært på et minimumsnivå. Så det var artig å se hva hun kunne få ungene til å gjøre.

Med unntak av rollen som "Mormor", som ble spilt av dirigenten selv, var det Stjernekoret som besatte alle rollene. I tillegg var det et par voksne med på scenen sammen med de minste. Reibo vil også takke alle sponsorer og foreldre, og retter en spesiell takk til ASVO som hjalp til med å flytte pianoet.

Roer ned

Nå som mormor-prosjektet er over er det jula som står for tur. Hva som blir neste prosjekt er ikke klart enda, men Reibo utelukker ikke at det blir et nytt skuespill, siden ungene har vært veldig gira på det.

- Men nå roer vi litt ned og bruker noen måneder før vi setter i gang et nytt prosjekt, sier hun.