Det skriver UNICEF i en pressemelding.

Gelato Group AS har gjort en undersøkelse som viser at Finnmark ligger nederst på listen over de som sender julekort. Nordland kommer like etter, og på en hyggelig tredjeplass ligger Troms.

UNICEF skriver i pressemeldingen at de håper nordlendingene vil sende flere julekort i år, fordi det kan bidra til å redde liv, i tillegg til å glede venner, familie og bekjente. Du kan bestille julekort hos UNICEF. 40 Julekort tilsvarer 61 energipakker til barn i nødsituasjoner. På UNICEF sin nettside kan du laste opp ditt eget bilde og designe ditt eget julekort.

Kjendiser med på laget

I Norge forbereder de fleste av oss til å feire jul med venner og familie. Men millioner av barn i hele verden er på flukt fra krig og katastrofer. Derfor har UNICEF sparket i gang en julekortaksjon som i praksis betyr at hvert julekort kan utgjøre en forskjell. Kampanjen støttes blant annet av kjendiser som Elisabeth Andreassen, Alexander Nyhagen, Christian Ringnes, Alex Rosen, Fridtjof Nilsen, Charlotte Thorstvedt og Ida Fladen.

- Dine personlige julekort kan utgjøre en forskjell

I Nord-Norge, som i resten av landet, sendes det julekort med bilder av våre nære og kjære. UNICEF har nå lansert en løsning som lar deg lage personlige julekort som samtidig gjør livet litt bedre for verdens kriserammede barn.

– Vi håper at så mange som mulig velger å bestille årets julekort via vår nye julekorttjeneste. Inntektene fra 10.000 julekortbestillinger vil sikre 12.000 alvorlig underernærte barn behandling gjennom den mest kritiske fasen. Eller finansiere “School-in-a-box”, slik at flere tusen barn kan fortsette sin skolegang selv under en nødsituasjon. Så lite som 40 kort tilsvarer 61 energimatpakker til barn. Med UNICEFs julekort skaper du dobbel glede, sier generalsekretær Bernt Apeland i UNICEF Norge.

-Støtt UNICEF

Charlotte Thorstvedt har med egne øyne sett hvordan UNICEF hjelper barn i Bangladesh. Hun støtter aksjonen.

– UNICEF er for meg en av de viktigste organisasjonene man kan støtte, fordi de hjelper de mest sårbare og forsvarsløse, nemlig barna. Jeg har med egne øyne sett hvordan UNICEF bygger skoler og barnehjem for hjemløse barn i Bangladesh - en opplevelse som gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg har sett hvordan UNICEF har gjort en helt avgjørende forskjell i livet til disse barna, og hjulpet dem med å bygge en fremtid for seg selv. De får mat, klær, tak over hodet og ikke minst utdanning. Alle barn fortjener en verdig oppvekst. Støtt UNICEF, sier hun.