Natt til fredag ble det utført grovt ran mot en person i en privatbolig på Skjervøy. En av gjerningspersonene ble pågrepet på natta, og den andre på fredags formiddag. Gjerningspersonene skal ha truet til seg penger.

– Det er to menn, begge fra Nord-Troms og i 20- og 30-årsalderen som er siktet for hendelsen, sier politioverbetjent ved Nordreisa Lensmannskontor, Joachim Bakke.

– Massiv vold

Den fornærmede, en mann i 20-årene, ble straks etter hendelse brakt til lege og undersøkt. Han har også forklart seg i saka. I følge Bakke er også fornærmede en politiet har vært i kontakt med ved tidligere anledninger.

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer omkring hva verken fornærmede eller de to siktede har forklart, sier Bakke.

– Det som imidlertid er helt på det rene er at det dreier seg om grov, massiv vold. Det er også blitt benyttet gjenstander mot fornærmede.

Bakke sier de to siktede har tatt seg inn i mannens bolig og så gått løs på ham. De skal også ha framsatt tildels alvorlige trusler mot bekjente av fornærmede.

I forbindelse med ransaking ble det tatt beslag i skytevåpen.

Dimmitert

Det er mistanke om at begge gjerningspersonene var påvirket av rusmidler. Den ene av de pågrepne vil også bli anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, samt ulovlig oppbevaring av våpen.

Etter avhør ble begge de to siktede dimmiterte.

Det har i den senere perioden vært flere tilfeller av kriminialitet på Skjervøy. Bakke sier denne sakene ikke kan knyttes til tidligere saker.

– Det er separate saker.

Han er fornøyd med at man har en rask oppklaring.

– Det jobbes godt i disse sakene og vi har så langt tilsynelatende fått oppklart alle disse, både denne og de tidligere innbruddene.

Trygt sted

Med bakgrunn i dette mener politioverbetjenten det er all grunn til fortsatt å kalle Skjervøy et trygt sted.

– Ja! I de aktuelle sakene har vi gjort pågripelser som i stor grad avklarer sakene. Vi har også forholdsvis god kontroll på de som står bak denne kriminaliteten og kan ut fra det si at det ikke er noe spesielt utrygt.

Likevel erkjenner han at det later til å ha hardnet til.

– Det er jo ting som kan tyde på at det har blitt et tøffere miljø, og det er naturligvis ikke en utvikling vi setter pris på.

Samtidig bidrar den raske oppklaringa.

– Det er etablert et rusmiljø i Nord Troms. Og slik kriminalitet ser vi gjerne i sammenheng med aktuelt miljø. All den tid vi lykkes med å varetektsfengsle og få fellende dommer, så merker vi at både volds og vinningskriminaliteten roer seg.