Nesten 150 barn fra barnehagene i Nordreisa, har denne uka vært innom for å se forestillingen ”Snekker Andersen og Julenissen” og besøke Nisselandet. Det er HLT- klassen, BUA og Teaterproduksjon som står bak arrangementet.

- Det har vært en utrolig morsom og stressende uke for elevene. De har lagt ned masse innsats og jobbet hardt for å få dette til, sier læreren Ida Aronsen.

Begynte på klasserommet

Oddrun Rasmussen har vært med fra begynnelsen av og er fornøyd med utviklingen.

- Det begynte som ei enkel forestilling på klasserommet for ni år siden. Så samarbeidet vi en stund med kulturskolen, og nå har vi laget et helt Nisseland her med Kronebutikken, forteller Juleshowets mor, Oddrun Rasmussen.

I år de også hatt aktiviteter som julesminke, visning av julefilm, en hemmelig Nisseskog, julerap-konsert og barna har kommet med personlige ønsker til selveste Julenissen.

Storfornøyd

Signe Richardsen, Carmen Jørgensen Karlsen, Maria Elise Svedin, Linnea Holmgren og Ella Martinsen (alle 5 år) fra Sørkjosen Barnehage, var stornøyde med Nisselandet og forestillingen med Snekker Andersen.

- Det var så morsomt å se når nissebarna skulle spionere på Snekker Andersen, sier Ella Martinsen.

- Det var så fint når vi sang julesanger, skynder Carmen Jørgensen Karlsen å legge til, før barna springer videre for å lete etter nissene i den hemmelige skogen.

Dagen avsluttes med at barna går rundt juletreet og får pakker av selveste nissen.

Lett publikum

Frederik Kristiansen, Eirik Bøyum og Henrik Johansen fra Teaterproduksjon står bak stykket.

- Vi har hentet litt fra alle julespillene og snekret sammen denne visningen for barna. De er et lett publikum å glede, sier Kristiansen.

Gårsdagens publikum tok nesten over regien på stykket og gjorde det vanskelig for snekker Andersen å få sagt replikkene sine.

- De forutså hva vi skulle gjøre og det var nesten litt vanskelig å komme til ordet. Denne uka har vært suveren og vi er uansett storfornøyde, forteller Henrik Johansen, som spilte Snekker Andersen.

Guttene har jobbet med forestillingen siden i høst og synes det er fint å gjøre noe annet enn de vanlige skolefagene.

- Å lage teater er gøy. Om alt annet feiler, så kanskje vi blir skuespillere. I værste fall julenisse på en butikk, ler Bøyum.

Et viktig tilbud

Ida Aronsen, lærer i dramaproduksjon, forteller om hvor viktig det er at elevene kan velge linjer som barne – og ungdomsfagarbeider og valgfag som dramaproduksjon. Dette gjør at elevene kan vise andre sider av seg selv enn det som går på det rent faglige.

- De blir kjent seg selv og hverandre på en annen måte, og de utvikler seg når de får brukt kreativiteten sin. Slike arrangement som dette gjør at de blir gode på planlegging og organisering, sier Aronsen.

Elevene har selv stått for kostymene, bakt 1000 boller og muffins, ordnet med lys og lyd, skrevet manus og organisert alle aktivitetene for barnehagebarna. De har også fått sponsorer fra det lokale næringslivet.

Tilbakemeldingen de har fått fra barnehagene i år, er at det er et av de beste de beste de har sett.

- Det er ene og alene elevenes innsats. Vi som lærere får nesten tårer i øynene når vi ser hvor hardt de har jobbet, avslutter hun.

Barna kom med egne ønsker til selveste Julenissen. Foto: Rakel Lund Heggelund